Ekstra Bladet

Spillefugl på glatis

-

The Gambler Instr.: Rupert Wyatt Medv.: Mark Wahlberg, Brie Larson, John Goodman, Jessica Lange. 111 min. Premiere i Palads, Kbh. vet af sin sygelige trang til at sætte alt på et bræt står Jim snart i gæld til halsen efter en ualmindeli­g uheldig aften ved blackjack- bordet. Det varer ikke længe, før han bliver kastebold mellem to forskellig­e, glubske lånehajer, der ingen midler skyr for at indkræve de store pengesumme­r, som vokser fra dag til dag med renters rente.

Sølle ludoman

Mark Wahlberg fungerer udmærket i rollen som litteratur­professore­n – dog til tider en anelse for tilbagelæn­et og apatisk til rigtigt at nå ud over lærredet. John Good- man leverer til gengæld varen, som den fedladne gangsterbo­ss Frank, der tilbyder en hjælpende hånd til den sølle spillefugl. Og Jessica Lange spiller med bravur den iskolde overklasse­mor, som forsøger at holde sønni- ke oven vande, når mafiaen gerne ser ham druknet i et badekar.

I britiske Wyatts hænder er ’ The Gambler’ et langt mere psykologis­k drama, end der er smæk for skillingen og konstante håndmadder i luften. Det er en udmærket fortalt skæbnefort­ælling om en mand, hvis ustyrlige afhængighe­d af spil og spænding spænder ben for muligheden for en almindelig tilværelse. Aktuel i 1974 og igen her 40 år senere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark