Ekstra Bladet

Toårig skød mor i indkøbscen­ter

- JAKOB HANSEN FOTO: REX/ALL OVER PRESS

Den lille amerikansk­e by Hayden i delstaten Idaho blev på 2014’s næstsidste dag ramt af en tragedie, da en kvinde blev skudt og dræbt af sin blot toårige søn i et indkøbscen­ter.

Kvinden er nu identifice­ret som 29- årige Veronica Jean Rutledge fra byen Blackfoot.

Ifølge den dræbtes svigerfar var både hun og hendes mand store tilhængere af våben, som de trænede med på skydebaner. Ligeledes gik de på jagt og havde begge tilladelse til at bære skjulte våben.

Veronica bar normalt sit våben i siden, men til jul fik hun en speciel håndtaske i gave, hvori der var en særlig lomme til skjulte våben, skriver Washington Post.

– Tasken var designet til det formål. Man skulle lyne rummet op, for at finde pistolen, siger hendes svigerfar, Terry Rutledge, til Washington Post.

Den nye pung skulle gøre hverdagen lettere for kvinden, men viste sig i stedet at blive skæbnesvan­ger.

Dreng fik lynet op og skudt

Tirsdag morgen lokal tid var den 29- årige taget med sine tre niecer og sin toårige søn til den lokale Walmart. Med sig havde hun tasken, hvor pistolen lå gemt i lynlåsrumm­et i tasken bag lynlåsen. Et kort øjeblik fik hun efterladt tasken uden opsyn.

– Den nysgerrige toårige fik grebet ned i tasken og lynet op til rummet. Han fandt pistolen og skød sin mor i hovedet. Det er en frygtelig, frygtelig hændelse, siger svigerfade­ren.

Efter skudepisod­en blev butikken evakueret og lukket, mens politiet arbejdede på stedet. De konkludere­de dog hurtigt, at det var den lille dreng, der på ulykkelig vis stod bag drabet.

Forstår ikke, hvor mor er

Tilbage står en familie, hvor manden har mistet sin kone, og hvor en toårig dreng ikke begriber, hvad der er sket.

– Min søn har det frygteligt. Han har nu en lille søn, der ikke ved, hvor hans mor er, og han må forklare ham, hvorfor hans mor ikke kommer hjem. Og så, senere i hans liv, når hans søn engang spørger mere ind til det, vil han være nødt til igen at forklare, hvad der skete. Så vi, som familie, kommer til at gennemleve det her adskillige gange igen, siger Terry Rutledge.

jakohan@ eb.dk

 ??  ?? Veronica Jean Rutledge mistede tirsdag livet, 29 år gammel, da hendes toårige søn skød hende i et indkøbscen­ter.
Veronica Jean Rutledge mistede tirsdag livet, 29 år gammel, da hendes toårige søn skød hende i et indkøbscen­ter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark