Ekstra Bladet

Velkommen til Uldhoveder

- HANS BJERREGAAR­D PRIVATFOTO

Ny tegneserie har vildt forskellig­e mål og behov.

Sammenlign­ingen med tvserier er ikke tilfældig. Før Corriveau sprang ud som tegneserie­skaber, boede han i Los Angeles og skrev for tv. Han har blandt andet arbejdet for ’ Saturday Night Live’, Jay Lenos ’ Tonight Show’ og ’ The Late, Late Show’.

– Intensitet­en i at skulle vride et morsomt, halvtimes show ud hver dag hjalp mig, da jeg begyndte at lave tegneserie­r. Jeg kunne øse af en kreativ kilde, og samtidig var mit ego forberedt på, at folk først ler ad mine vittighede­r flere uger efter, at jeg har skrevet dem.

bor i dag JEFF CORRIVEAU med sin kone og tre børn på landet i New England på den amerikansk­e østkyst.

– Vi flyttede for at komme væk fra rigdommen, det sunde liv og 361 dage med solskin om året. Forandring­en er stor, men det er rart at få en fornemmels­e af, hvorfor folk flytter til Californie­n.

– Hvilke tegneserie­r har haft betydning for dig?

– ’ Radiserne’ af Charles Schulz er den vigtigste. Fans har endda kaldt ’ Uldhoveder’ for det 21. århundrede­s ’ Radiser’. Jeg elsker Schulz’ figurer, hans indsigtsfu­lde humor og den måde, han blotter den menneskeli­ge sjæl på. Det var en af de stør- ste oplevelser i mit liv, da jeg vågnede en dag og så min stribe ved siden af ’ Radiserne’ i avisen. – Hvordan bliver en stribe skabt?

– Min arbejdsmet­ode er enkel. Om morgenen: Hmm, hvad med en vittighed om pandekager? Nej, nej, nej, pandekager er dumme. Om formiddage­n: Ingenting. Ved middagstid: Ingenting. Om eftermidda­gen: Ingenting. Om aftenen: Ingenting. Ud på aftenen: Ingenting. Ved midnatstid: Hør, pandekager er da egentlig ret sjove.

– Hvornår kommer du Danmark?

– Helt ærligt, Danmark

til har altid har været på min liste over steder, jeg må besøge, før mine smagsløg dør. Jeg har hørt meget om de smukke landskaber, de fine bygninger, men frem for alt om jeres køkken.

Og det viser sig, at Corriveau her ikke tænker på Noma, men på flæskesteg med sprød svær. Et stjernesku­d vil han også gerne nyde. Og en Rød Aalborg.

– Det vil jeg se frem til, og jeg er så glad for få plads i Ekstra Bladet.

Og vi er glade for at have ham. Tag godt imod ’ Uldhoveder’ i morgen.

Samtidig tager vi afsked med ’ Mis og Fister’, der har tjent os godt i 20 år.

hagar@ eb.dk

 ??  ?? Jeff Corriveau er en mand med mange evner. Således har han selv forfattet overskrift­en på dansk på den avis, Mamet læser.
Jeff Corriveau er en mand med mange evner. Således har han selv forfattet overskrift­en på dansk på den avis, Mamet læser.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark