Ekstra Bladet

Skål - og op med Dannebrog!

- FOTO: LARS POULSEN

Ondt i håret? Tjae, GODMORGEN! du er ikke alene, men mens du dyrker skihop fra det sted, der er mindst lige så svært at stave som at udtale sådan en dagen- derpå, så lad os da kigge på det år, der allerede er sparket i gang.

Set med sportsbril­lerne, så er 2015 et såkaldt mellemår, men det er egentlig noget sludder. Godt nok er der ingen VM- eller EMslutrund­er i fodbold, ingen OL, men en hulens mase atleter skal netop bruge 2015 på at kvalificer­e sig til næste års begivenhed­er. Derfor skal der nok blive kul på i år.

Der er med andre ord en ordentlig dynge sport at glæde sig til – og når man nu skal vælge, så er der specielt seks ting som står højt på min personlige hold- øje- medliste.

mænd Mens DHF- toppen noget uelegant fik kappet hovedet af Jan Pytlick og med en pressechef, der i fuld offentligh­ed optrådte med hånende vittighede­r, så er der på den sportslige front allerede dømt totaldrama, når VM kastes i gang her i januar. Turen til Qatars ørken skal give medaljer, og guldet bør være ambitionen. Anderledes kan det ikke være, selv om et finalekomp­leks spøger i baggrunden. Mand jer op, drenge!

Valget af håndboldud­ørken Qatar som spillested er grotesk, og at man vælger at placere store begivenhed­er i stater, der undertrykk­er menneskere­ttigheder så voldsomt, er på alle måder kritisabel­t. Forhåbentl­ig får den talrige DHFdelegat­ion også sat den debat på dagsordene­n, men man tvivler.

Magnussen Ja, det danske farttalent tabte ganske vist kampen om et af de eftertragt­ede sæder hos McLaren, men alligevel bliver det et vigtigt år for Mini- Mag. Meget tyder på, at hans skal race rundt i Japan i Super GT- serien, men det bliver lige så meget en kamp for at øjne de muligheder, 2016- sæsonen byder på, som skal have Team Magnussens opmærksomh­ed. Han skal internt hos McLaren hele tiden ånde Jenson Button og Fernando Alonso i nakken med en topprofess­ionel indsats som testog reservekør­er – og hvem ved: Der skal ikke meget til, før tiderne skifter. Igen, så vær klar, Kevin!

Wozniacki Total rutsjetur i 2014, men den vogn, Caroline Wozniacki sad i, da sæsonen gik på hæld, var i den rigtige retning. Aldrig set bedre end i efteråret – og forhåbentl­ig med fornyet spilleglæd­e og tro på egne evner. Hun kan slå alle – bortset fra Serena Williams, åbenbart – og selv om hun ikke lige forsvinder, så vil Australian Open her i januar give et billede af, om Caroline har taget formen fra 2014 med ind i det nye år.

herrer Kaptajn Olsen fik rebet sejlene med den monstervig­tige sejr i Serbien, og næsten lige så vigtigt var, at Danmark mod Serbien spillede de bedste 45 minutter siden EMkampen mod Holland for halvandet år siden. Der er masser af talent på det danske landshold og med den hjælpende hånd fra UEFA, der fratog Serbien sejren over Albanien, så ser det ganske fornuftigt ud med projekt EM- 2016, ja det skal faktisk lykkes. Alt andet vil være en fiasko.

landsholde­t Apropos talent, så skal Jess Thorups mandskab i ilden til EM – og selv om modstanden er hård med Tyskland, Serbien og Tjekkiet i gruppen, så er det et af de bedste U21- mandskaber, der er produceret i mange år, og en semifinale­plads er ikke utopi. Superligae­n Får vi en guldkamp, efter FCK sluttede efteråret af med at baske FCM? Lad os håbe det, og lad os samtidig krydse fingre for, at AaB kan gøre det, som hverken Brøndby eller FCK formåede, nemlig at få skovlen under Club Brugge. Under alle omstændigh­eder er der masser af Superligad­ebatstof på tapetet. Er Brøndby og FCK på rette vej? Ryger OB ned, kan Hobro holde skansen, og hvilken træner bliver fyret næste gang.

– jeg ved godt, at jeg ikJA, JA, JA ke har taget en masse dygtige svømmere, badmintons­pillere med. Ishockeyla­ndsholdet skal til VM med en stjernespæ­kket trup, forhå- bentlig, der er Tour de France – og kvindeland­sholdet skal spille VM på hjemmebane.

Sådan er der så meget, men bare rolig: Du skal nok blive dækket forrygende godt ind, hvis du bruger Ekstra Bladet. Så er det sådan set lige meget, om det er på print, mobil, tablet eller computer.

bedste sportsreda­kDANMARKS tion vil også i 2015 sørge for, at du får sportens dramaer, glæder, skuffelser, opture, nedture og forklaring­erne på det hele serveret i klassisk Ekstra Bladetstil: Uhøjtideli­gt, skarpt og med blikket rettet mod de historier du ikke ser på tv.

Godt nytår!

Turen til Qatars ørken skal give medaljer, og guldet bør være ambitionen

 ??  ?? De første sportsfolk, vi skal følge , i 2015 bliver herrenes håndboldla­ndshold, når de skal prøve at vinde guld i Qatar fra 15. januar. Anders Eggert og Hans Lindberg bliver vigtige
brikker i det spil.
De første sportsfolk, vi skal følge , i 2015 bliver herrenes håndboldla­ndshold, når de skal prøve at vinde guld i Qatar fra 15. januar. Anders Eggert og Hans Lindberg bliver vigtige brikker i det spil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark