Ekstra Bladet

BOMBE DRÆBT

NYTÅRSTRAG­EDIER: FAMILIEFAR OG TO UNGE SPRÆNGT IJHEL

-

DØDE FOR ØJNENE AF KONE OG BØRN

FLERE KVÆSTET AF KRYSANTEMU­M- BOMBER

TO MÆND ANHOLDT FOR SALG AF LIVSFARLIG­T FYRVÆRKERI

– Det var vores bedste venner.

Fem kammerater stod som forstenede og kiggede ned på lys og blomster, da Ekstra Bladet i går mødte dem på det sted, hvor en flok glade, unge mænd ville affyre en ulovlig krysantemu­m- bombe. To er døde. Den enes lillebror er en af de to kvæstede.

Efter en kort mindestund gik kammerater­ne tavse videre.

Blomster fra pårørende

Lysene og blomsterne var få minutter tidligere lagt på stedet af sorgfyldte familiemed­lemmer, der mødtes kort tid efter, politiets afspærring af området blev ophævet. Det skete først ved 14- tiden,

Fire unge mænd stod omkring det en meter høje metalrør, hvorfra krysantemu­m- bomben skulle affyres

da Politihjem­meværnet tog hjem.

Da var området finkæmmet for emner til brug for den videre efterforsk­ning.

– Man ville gerne sørge for, at området er rent, siger vagtchef hos Nordjyllan­ds Politi Henrik Bech til Ekstra Bladet.

Ulykken skete ved en ejendom på Andedamsve­j i landsbyen Skjellerup nær Hobro ved midnat få minutter inde i det nye år.

Fire unge mænd stod omkring det en meter høje me- talrør, hvorfra krysantemu­m- bomben skulle affyres. Men det gik ikke som planlagt, da det voldsomme fyrværkeri eksplodere­de tæt ved jorden.

Alle fire mænd blev ramt. Den 24- årige beboer på stedet, Kasper Rogild- Jensen, og hans 25- årige kammerat Mikkel Nielsen døde.

Forbrændin­ger

De to andre venner på henholdsvi­s 24 og 28 år blev svært tilskadeko­mne fløjet fra Hobro Idrætscent­er med

helikopter til behandling på Rigshospit­alet i København.

De to kvæstede meldes uden for livsfare, men har begge fået omfattende øjenskader og forbrændin­ger på bryst og i hoved og ligger fortsat i respirator.

Det gik ikke som planlagt, da det voldsomme fyrværkeri eksplodere­de. Alle fire mænd blev ramt

Forsvarets bomberydde­re, EOD, var allerede nytårsnat blevet tilkaldt for at sikre, at der ikke var flere bomber. Vagtchefen fortæller, at der ikke blev fundet flere farlige eksplosive­r på adressen.

I forbindels­e med ulykkerne er der oprettet krisebered­skabscente­r på Hobro Sygehus, hvor sundhedspe­rsonalet har stået klar til at tage sig af de meget berørte pårørende og vidner. Alle pårørende til de afdøde og tilskadeko­mne er underrette­t, skriver Nordjyllan­ds Politi i en pressemedd­elelse.

 ??  ?? Farvel til to venner Da afspærring­en af ejendommen i går eftermidda­g blev ophævet, kom først familiemed­lemmer til de dræbte og kvæstede med lys om blomster. Kort tid efter stod en flok kammerater i tavshed og mindedes ofrene for krysantemu­m- bomben.
Farvel til to venner Da afspærring­en af ejendommen i går eftermidda­g blev ophævet, kom først familiemed­lemmer til de dræbte og kvæstede med lys om blomster. Kort tid efter stod en flok kammerater i tavshed og mindedes ofrene for krysantemu­m- bomben.
 ??  ?? Politiet brugte tiden helt frem til over middag i går på at finde spor og rydde op efter den tragiske ulykke, hvor de to mænd døde, og to andre blev hårdt kvæstede.
Politiet brugte tiden helt frem til over middag i går på at finde spor og rydde op efter den tragiske ulykke, hvor de to mænd døde, og to andre blev hårdt kvæstede.
 ??  ??
 ??  ?? FAMILIEFAR, 37
FAMILIEFAR, 37
 ??  ?? MIKKEL, 25
MIKKEL, 25
 ??  ?? KASPER, 24
KASPER, 24
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark