Ekstra Bladet

To anholdt som bombebagmæ­nd

-

To mænd på henholdsvi­s 24 og 29 år risikerer nu op til otte års fængsel.

De blev i går anholdt af Nordjyllan­ds Politi, der sent i aftes oplyste, at det er de mange henvendels­er fra borgerne omkring de to tragiske ulykker med krysantemu­m- bomber i henholdsvi­s Assens ved Mariager og Skjellerup ved Hobro, der har ført til anholdelse­rne.

De to mænd er sigtede efter straffelov­ens paragraf 252, der kan give straf op til otte års fængsel:

’ Med fængsel indtil 8 år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggend­e fare for nogens liv eller førlighed’, hedder det i den alvorlige alvorlige sigtelse, der gælder dem begge.

Forsker videre

Efterforsk­ningen i den uhyggelige sag bliver i dag videreført af lokalpolit­iet i Himmerland, ligesom det i dag også skal afgøres, hvornår de to mænd skal fremstille­s i grundlovsf­orhør.

Hvis sigtelsen opretholde­s, kan de to mænd således have tre liv og to kvæstede på samvittigh­eden.

Politiet oplyste ligeledes i aftes, at de to svært tilskadeko­mne nu meldes uden for livsfare, men fortsat ligger i respirator på grund af de voldsomme skader.

Politiet mørklagde i aftes sagen og ønskede ikke at give yderligere oplysninge­r pga. efterforsk­ningen.

Tidligere på dagen gav vagtchef hos Nordjyllan­ds Politi udtryk for, at politiet var rigtig glade for alle de tip, der kom ind fra offentligh­eden.

Han gav på det tidspunkt udtryk for, at man ikke kunne sige, om der var en sammenhæng mellem de to tragiske eksplosion­sulykker.

Det vil nu vise sig, om krysantemu­m- bomberne på de to ulykkesste­der stammer fra de samme sælgere.

Nordjyllan­ds Politi opfordrer kraftigt folk til at være varsomme, hvis de ligger inde med krysantemu­mbomber, og beder dem ringe 114, så de kan få hjælp til at bortskaffe fyrværkeri­et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark