Ekstra Bladet

Mange krysantemu­m-

-

En 39- årig mand fra Kolding blev nytårsafte­n fløjet til Odense Universite­tshospital, da noget fyrværkeri, som Syd- og Sønderjyll­ands Politi mistænker for at være en krysantemu­mbombe, eksplodere­de i hans bil. Torsdag formiddag blev forsvarets ammunition­sryddere kaldt til Randers for at fjerne to af de farlige bomber, da en kvinde opdagede dem på gaden ved siden af sin pølsevogn.

Og der kan være mange flere krysantemu­mbomber i omløb.

For mindre end en måned siden, 9. december sidste år, blev der stjålet 1750 bomber fra en bunker i Allerød i Nordsjælla­nd. Et tyveri, som politiet betragter som profession­elt arbejde. Ydermere stjal ukendte gerningsmæ­nd 1600 bomber fra en fyrværkeri­fabrik i Ølstykke i december 2013.

Gang i blå blink

Ambulancer, politi og redningsfo­lk havde natten til i går også travlt med andre fyrværkeri­ulykker, der ikke kun involvered­e de livsfarlig­e krysantemu­mbomber, som nytårsafte­n dræbte tre mænd og sårede flere.

I år blev der sendt 1147 ambulancer, akutlægebi­ler og akutbiler på vejene for at hjælpe personer, der var kommet til skade. Også helikopter­ne var på vingerne – seks gange.

Det viser en opgørelse fra Region Hovedstade­n, der har samlet tallene fra landets fem regioner. Samtidig blev der ringet 112 i alt 1375 gange.

Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universite­tshospital laver hvert år en opgørelse over fyrværkeri­ulykker. Medlem af gruppen, overlæge Jens Lauridsen, har siden midten af halvfemser­ne indsamlet tal og oplysninge­r, og han fortæller, at det er vigtigt at skelne mellem folks brug af det ulovlige

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark