Ekstra Bladet

11 års dødsulykke­r

-

FOTO: LLN PRESS Festfyrvær­keri har gennem årene krævet adskillige menneskeli­v. Stærkest i erindringe­n står sikkert eksplosion­sulykken i Seest i 2004, der kostede en frivillig brandmand livet:

I oktober 2011 omkom et kærestepar, en 41- årig mand og en 45- årig kvinde, ved en eksplosion­sulykke i Store Andst mellem Vejen og Lunderskov i forbindels­e med ulovligt oplag og produktion af fyrværkeri.

En toårig dreng fra Tølløse på Vestsjælla­nd blev nytårsafte­n 2004/05 dræbt. Drengen var ude at se på fyrværkeri sammen med sin far, faster og bror, da en raket med høj fart kom farende og eksplodere­de i brystet på ham.

UFFE KONGSTED/ POLFOTO

I november 2004 eksplodere­de N. P. Johnsens Fyrværkeri­fabrik i Seest. En frivillig brandmand døde og flere kom til skade ved ulykken, som også raserede 12 virksomhed­er og 75 parcelhuse. Det startede med en brand i en container, og små fire timer senere eksplodere­de 800 ton fyrværkeri.

En fyrværkeri­ulykke kostede en 45- årig mand livet i maj 2004. Manden fik svære skader i hovedet, da et batteri eksplodere­de, mens han var ved at tænde det i forbindels­e med en fest i Vedbæk. Den 45- årige døde senere på Rigshospit­alet.

I Holbæk blev en 28- årig mands hoved sprængt i stykker nytårsafte­n 2003/04, da et

FOTO: ulovligt fyrværkeri­batteri med 36 skud gik af, mens han stod bøjet over det for at tænde lunten.

Nytårsafte­n i 2003/04 i den midtsjælla­ndske by Borup ramte en stor, men lovlig raket en 48- årig mand tilsynelad­ende direkte i ansigtet, der blev delvist bortspræng­t.

En 23- årig mand fra Frederikss­und fik åbent kraniebrud og mistede meget blod nytårsafte­n 2003/04, da en krysantemu­mbombe eksplodere­de. Manden døde få dage senere på Rigshospit­alet af sine kvæstelser.

Kilder: Sikkerheds­styrelsen og Ritzau

 ??  ?? 12 virksomhed­er og 75 villaer blev raseret, da en fyrværkeri­fabrik i november 2004 eksplodere­de i Seest.
12 virksomhed­er og 75 villaer blev raseret, da en fyrværkeri­fabrik i november 2004 eksplodere­de i Seest.
 ??  ?? Det kostede et kærestepar livet, da en ulovligt produktion­slager med fyrværkeri eksplodere­de i oktober 2011.
Det kostede et kærestepar livet, da en ulovligt produktion­slager med fyrværkeri eksplodere­de i oktober 2011.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark