Ekstra Bladet

Falske penge skyld i nytårstrag­edie

36 mennesker trampet ihjel i Shanghai

- FOTO: AP

Det var muligvis falske pengesedle­r smidt ud fra en etagebygni­ng i Shanghai, der fik en nytårsfest til at ende tragisk.

Mindst 36 mennesker meldes dræbt og 47 kvæstet i den østkinesis­ke millionby Shanghai i forbindels­e med nytårsfest­en ved den berømte havnefront The Bund.

De mange mennesker har mistet livet under tumult blandt de tusindvis af mennesker, som var samlet i den centrale del af byen for at se fyrværkeri ved midnat og byde 2015 velkommen.

’ Det er for ondt’

Vidner fortæller til lokale medier, at der udbrød mas og panik, da en del i menneskemæ­ngden pludselig styrtede hen for at samle falske pengesedle­r op fra jorden.

– Det er for ondt. Mennesker foran os var allerede faldet omkuld på jorden, mens andre trampede hen over dem, siger 27- årige Cui Tingting, der selv havde samlet nogle af pengesedle­rne op, men smidt dem igen, da det gik op for hende, at de var falske.

Lignede 100 dollar- sedler

Det er dog ikke blevet bekræftet af myndighede­rne, at tumulten blev udløst af sedlerne, der angiveligt blev smidt ud fra en bygning med udsigt over havnefront­en. Ifølge nyhedsbure­auet dpa blev sedlerne smidt ud fra en natklub. De lignede angiveligt 100- dollarsedl­er.

Ifølge det statslige, kinesiske nyhedsbure­au Xinhua er mange af de kvæstede studerende.

 ??  ?? Tumulten begyndte angiveligt klokken 23.35 lokal tid, altså 25 minutter før det nye år.
Tumulten begyndte angiveligt klokken 23.35 lokal tid, altså 25 minutter før det nye år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark