Ekstra Bladet

SOPHIA LOREN

-

FOTO: ALL OVER ster i programmer­ne, der blev optaget rundt om på kloden, som John Wayne og Bob Hope.

Sin største løn- check modtog hun, da hun blev fyret til hovedrolle­n i filmatiser­ingen af John Steinbecks roman ’ Cannery Road’ i 1982. Producente­n mente, hun som 40- årig var for gammel til rollen. Raquel Welch sagsøgte – og kunne sætte 10,8 millioner dollar ind på bankkontoe­n som kompensati­on i et frivilligt forlig. I tv- serien ’ American Family’, der løb 2002- 04, fik hun afløb for sin latinske herkomst, der dog ikke satte dybe spor. – Jeg lærte aldrig at tale spansk. Min far talte aldrig spansk der- hjemme. Det var tiden, hvor folk forsøgte at gemme deres etniske rødder. Alle skulle være del af den amerikansk­e popkultur. Så jeg fik aldrig fornemmels­en af, at min latinske oprindelse var noget at være stolt af. Først langt senere fandt jeg ud af, hvad det var, jeg savnede, og et par gange har jeg haft lejlighed til at hylde min arv.

I form med yoga

I dag er det mere sine skønhedspr­odukter og sin paryk- business, ’ Hair U Wear’, hun går op i. Hvert år donerer hun parykker til en værdi af en million dollar til American Cancer Society, hvilket har kastet flere hæders- bevisninge­r af sig.

Og så er hun som 74- årig stadig en flot dame.

– Jeg dyrker yoga seks dage om ugen. Hvis jeg ikke filmer og skal op på et ukristelig­t tidspunkt, står jeg op ved sekstiden og laver først mine stræk- og åndedræts- øvelser. Så er jeg klar til resten. 45 minutter med vægttrænin­g og på løbebåndet.

– Det er to timer om dagen, og jeg elsker det. Det får mig til at føle mig i tiptop form. – Er du nogen sinde på slankekur? – Er jeg på slankekur? Jeg har en livsstil, der kan slå en hest ihjel. Og jeg ryger ikke, drikker ikke – ud over en margarita nu og da. Det hænger sammen med min opvækst. Min far var en god atlet og spillede altid tennis og sejlede og alt muligt. Han lærte os altid at være aktive og i god form, at passe på vægten, så du ikke blev fed og doven. Så det er en god baggrund for det arbejde, jeg udfører, fordi det er en meget discipline­ret profession.

 ??  ?? Dette billede af Raquel Welch i ’ menneskehe­dens første bikini’ gjorde hende til alle tiders drømmepige.
Dette billede af Raquel Welch i ’ menneskehe­dens første bikini’ gjorde hende til alle tiders drømmepige.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark