Ekstra Bladet

GILMORE GIRLS-STJERNE BLEV KUN 71 ÅR Død af kræft i hjernen

- HELLE KASTHOLM FOTO: ALLSTAR FOTO: ALLSTAR

For tre måneder siden optrådte han på den røde løber i fin form, og nu er han død. Så hurtigt gik det for Edward Herrmann, der herhjemme bedst er kendt for sin rolle som den omsorgsful­de far og bedstefar i tv- serien ’ Gilmore Girls’.

Skuespille­rens familie oplyser ifølge TMZ, at han døde på hospital i New York på årets sidste dag. Herrmann havde kræft i hjernen og har de sidste tre uger været indlagt.

– Edward Herrmann var en anerkendt skuespille­r, en sand gentleman og en glimrende videnskabs­mand. Herudover var han er venlig og værdig mand. Han vil blive dybt savnet, siger manageren Robbie Krass til Huffington Post.

Også i ’ The Aviator’

Den amerikansk­e succes- serie ’ Gilmore Girls’ rullede over skærmen første gang i 2000- 2007. Men herudover var Herrmann også i de senere år med i f. eks ’ The Good Wife’, og mange vil sikkert huske ham fra filmene ’ Richie Rich’, ’ The Practice’ og ’ The Aviator’.

Tv- stjernen har også por- trætteret Franklin D. Roosevelt på skærmen i ’ Eleanor and Frankin’, Det var en indsats, der udløste en Emmy.

Karrieren begyndte som for mange andre på scenen, og her har han modtaget et utal af priser og udmærkel- ser gennem de 40 år, han var i branchen – blandt andet flere Tony- trofæer.

Sidste gang, stjernen viste sig offentligt, var under American Theatre Wing Galla i New York i september 2014.

Han fik kræftdiagn­osen for nogle måneder siden, og i den sidste tid gik det hurtigt ned ad bakke – indtil han lå hen uden bevidsthed.

Slukkede respirator

Da alt håb var ude, traf familien i samråd med lægerne beslutning­en om at slukke for respirator­en, skriver TMZ.

Den 71- årige var gift to gange. Han efterlader sig kone, to døtre og en stedsøn.

hka@ eb.dk

 ??  ?? Edward Herrmann havde en absolut central rolle i ’Gilmore Girls’.
Edward Herrmann havde en absolut central rolle i ’Gilmore Girls’.
 ??  ?? Edward Herrmann var en højt respektere­t og meget ’dekoreret’ skuespille­r.
Edward Herrmann var en højt respektere­t og meget ’dekoreret’ skuespille­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark