Ekstra Bladet

’ Der burde være mange flere bil- programmer’

Felix Smith er aktuel som vært på TV2- programmet ’ Danmark har talent’ TOSSEKASSE­N

- CAMILLA MARIA JOHANSEN

Hvad ser du mest frem til ved at skulle være vært på ’ Danmark har talent’?

– Først og fremmest glæder jeg mig til at præsentere Danmark for noget andet, end man er vant til. I de sidste par år har det været de samme programmer i tv i weekendern­e – for eksempel ’ X Factor’ og ’ Vild med dans’. Jeg synes, det er dejligt, at en af kanalerne præsentere­r noget nyt i stedet for at satse på den sikre hest. Ser du selv meget fjernsyn?

– Nej, ikke så meget. Vi har lige fået et barn mere, så jeg ser mere børnefjern­syn end voksen- fjensyn. Men jeg har en harddisk- optager, så jeg optager noget fjernsyn en gang imellem – og håber, jeg kommer til at se det. Det gør jeg også nogle gange. Hvad er dine favoritpro­grammer i tv?

– Jeg kan godt lide programmet ’ TopGear’, fordi det handler om biler. Jeg synes, der burde være mange flere programmer om biler i dansk fjernsyn. Der er ikke rigtig nogen. Det er bare en drengerøvs- fascinatio­n af nogle skægge mennesker, der kører rundt i store, hurtige, dyre biler og laver sjove ting. Det er en god kombinatio­n. Er der nogen programmer, du aldrig kunne finde på at se?

– Sådan noget som ’ De Unge Mødre’ og ’ Årgang 0’ kunne jeg ikke finde på at se. Det er bløde dameprogra­mmer. Eller reality- fjernsyn – det er jeg måske blevet lidt for gammel til. De deltagere, der er med i de programmer, er meget unge. Og når man snart er 40 år selv, så gider man ikke sidde og kigge på folk, der drikker sig fulde. Er der noget tv, du ser, men som du er lidt flov over at se?

– Jeg optager altid det program, der hedder ’ Wheeler Dealers’, som er et bilprogram for nørder. Det handler om folk, der køber en bil og reparerer den, og så sælger de den igen. Når man læser om det, lyder det som verdens kedeligste program, men jeg kan meget godt lide det. Og jeg er heller ikke stolt af, at jeg godt kan lide at falde i søvn til Barnaby om lørdagen. Det er verdens langsomste og kedeligste engelske krimiserie, men den er god at falde i søvn til på sofaen. Den er en sikker vinder. Men jeg er ikke så stolt af det, for jeg ved, det er noget, jeg deler med mine børns oldemor. Hvem gør det ifølge dig særligt godt på tv?

– Jeg kan godt lide Stephanie Surrugue. Hun laver morgenfjer­nsyn nu, og jeg kan godt lide, at hun ser træt ud. Når jeg tænder for ’ Go’ morgen Danmark’, er det så tydeligt, at de ikke lige er stået op. De har været oppe i mange timer og været igennem en stylist og ser ud, som om klokken er fire om eftermidda­gen. Men det gør Stephanie ikke. Jeg ’ connecter’ bare mere med hende og lytter bedre til, hvad hun siger, fordi hun er træt. Og jeg kan se, at hun er træt. Det kan jeg godt lide. Derudover er jeg også glad for ’ Monte Carlo’. Hvad er din yndlingsfi­lm og hvorfor?

– Det er der ikke nogen, der har spurgt mig om, siden man havde en poesibog. Men alle ’ James Bond’- film og ’ Spy Game’ med Brad Pitt og Robert Redford. Den er god. Det er en film, man kan se med sin kæreste, fordi Robert Redford og Brad Pitt er med. Så gider hun godt se en action- krimi. Det vil hun ikke normalt. Nu kan hun bare kigge på de mænd, hvis handlingen er lidt for kedelig eller voldsom. Har du nogensinde haft en optræden på tv, som er gået galt?

– Mange gange. Jeg tror, jeg har været den eneste vært, der har præsteret at gennemføre et helt dansk Melodi Grand Prix i bare tæer for eksempel. Hvorfor havde du bare tæer?

– Fordi jeg fik betændelse i den ene fod og ikke kunne få den sko på, jeg havde haft på til generalprø­ven. Min fod var helt hævet. Og vi var i Herning eller sådan noget, så der var ikke lige så mange sko på lager. Jeg gennemført­e det i strømpesok­ker og fik alle mulige mails og breve bagefter, fordi folk syntes, det var for dårligt, at jeg ikke gad tage sko på til sådan en fin aften. Som om det var et bevidst valg! Er der noget tv, du savner?

– Jeg savner noget hundefjern­syn. Alt handler om mennesker og vores relationer, og jeg ville gerne bryde det lidt op med noget om hunde. Det ville være dejligt. Jeg interesser­er mig meget for hunde. Det er også livsbekræf­tende med fjernsyn, som man ikke nødvendigv­is skal lære noget af: At man bare kan se noget, som er underholde­nde. Er der et program, som du godt kunne tænke dig at medvirke i? – Det må blive ’ TopGear’. Jeg ville kappe min venstre arm af for at kunne være med i det program – eller måske et af benene.

cmj@ eb.dk Se ’ Danmark har talent’ på TV2 lørdag 3. januar kl. 20.

FOTO: MIKKEL TJELLESEN/ BLU/ TV 2

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark