Ekstra Bladet

3F’er: Hold jer væk fra mine kolleger

-

Flygtninge skal ikke overtage strandreng­øringen i Sønderborg Kommune.

I hvert fald ikke, hvis det kommer til at gå ud over den hårdt plagede Vej og Park- afdeling, der allerede har sagt farvel til snesevis af kolleger i løbet af flere fyringsrun­der.

Det siger fællestill­idsmand for 3F’erne i Sønderborg­s Vej og Park- afdeling, Kaj Rasmussen, som advarer mod, at for mange nyttejob vil fortrænge almindelig­e arbejdspla­dser fra kommunen.

– Det kan være en god ide at give dem noget at tage sig til. Men de skal ikke tage jobbene fra os. Vi renser i forvejen strandene og har måttet sige farvel til mange kolleger de senere år. Bare de holder sig væk fra mine medlemmers arbejdspla­dser, så vi stadig har det samme antal medarbejde­re, siger Kaj Rasmussen.

Det kan være en god ide at give dem noget at tage sig til. Men de skal ikke tage jobbene fra os

Kan føre til fyringer

– Vi har jo i forvejen mange, der flytter væk fra kommunen. Men det gør de jo ikke, hvis de har et job. Og der frygter jeg, at nyttejob kan føre til flere fyringer, siger Kaj Rasmussen.

Så sent som i 2013 måtte Kaj Rasmussen sige farvel til 16 kolleger, så afdelingen nu ifølge tillidsman­den er nede på 100 faste stillinger mod ca. 200 for syv år siden. Et mønster, Kaj Rasmussen frygter vil fortsætte, hvis Helle Thorning- Schmidts plan om at sætte kontanthjæ­lpsmodtage­nde flygtninge og indvandrer­e i sving på bl. a. strandene bliver rullet fuldt ud.

– I øvrigt forstår jeg ikke, hvorfor man ikke vil give dem noget at tage sig til, hvor de har mere kontakt med andre mennesker end på en strand, bemærker han.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark