Ekstra Bladet

Næsten ingen flygtninge kan arbejde

-

Helle Thorning- Schmidts spindoktor overlader det til Socialdemo­kraternes politiske ordfører, Ole Hækkerup, at svare på kritikken.

– 3F- formanden er bekymret for, at hans medlemmer mister regulære job, når flygtninge skal rense strande og reparere sandkasser i børnehaver­ne?

– Det er ikke meningen, at det skal erstatte rigtige job. Problemet er omvendt. Næsten ingen af dem, som søger og får asyl, er i stand til at gå ud på det rigtige arbejdsmar­ked. Selv hvis der kommer en børnelæge fra Syrien, så er det ikke det samme som en børnelæge i Danmark. – 3F- tillidsman­d Kaj Rasmussen, siger at hans kolleger allerede renser stran

dene. Hvad indtryk gør det?

– Jeg forestille­r mig da ikke, at når vi kommer med udspillet til februar, at det er sådan, at folk mister deres arbejde. Vi skal have nogle folk ud, der ellers ikke ville lave noget – og lave nogle ting i samfundet, der ellers ikke ville blive lavet.

– Er Socialdemo­kraterne blevet så akademiske, at man ikke regner manuelt arbejde med at reparere en sandkasse for et rigtigt arbejde?

– Tværtimod. Det er da rigtigt arbejde i høj grad.

– Men det er jo et af de eksempler, som Helle Thorning kommer med?

– Vi ved, at der er en masse opgaver, som ikke bliver løst i dag. Det ville være sundt for en håndværker fra Syrien at komme ud med en dansk håndværker. Det ville ikke erstatte den danske håndværker. Det vigtigste er, at de får berøring med det omgivende samfund. Grundlægge­nde skal vi forhindre, at de nuværende og kommende asylsøgere kommer lige så skævt ind i det danske samfund som de tidligere grupper.

Vi skal have nogle folk ud, der ellers ikke ville lave noget

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark