Ekstra Bladet

Jeg gik faktisk lidt amok på lægen

-

FOTO: MOGENS FLINDT – Jeg gik faktisk lidt amok på lægen og sagde, at det jo ikke kunne passe, fordi jeg er så sund og har gjort alt efter forskrifte­rne.

Sådan sagde fitness- dronningen Charlotte Bircow i maj 2011, da en læge fortalte hende, at hun havde en kræftknude i sit bryst med spredning til lymferne.

Hun er et af de mange mennesker, der hvert år bliver ramt af kræft, og hvor der ikke kan findes en umiddelbar årsag i livsstil eller gener.

En af de mange mennesker, der ifølge en ameri- kansk undersøgel­se, kræft, på grund af uheld’.

– Jeg sagde også til lægen: Hvad vil du have, jeg skal sige til folk? Nu har jeg gået og sagt i 25 år, at folk skal spise sundt og dyrke motion, og så skal det nok gå. Det havde jeg jo gjort, men alligevel fik jeg kræft, siger Charlotte Bircow til Ekstra Bladet.

Jeg fandt intet svar

får ’sort 52- årige Bircow er i dag efter operatione­r, kemokur og strålebeha­ndling rask, men hun glemmer aldrig det chok, som hun fik den forårs- dag i maj.

Hun husker dagene efter, hvor hun bare tænkte: Hvorfor mig?

– Jeg brugte de to første dage på at google løs på internette­t. Jeg gik Googleamok, men jeg kunne bare ikke finde noget svar, siger Charlotte Bircow, der siden er blevet ambassadør for Kræftens Bekæmpelse.

Hun har skrevet bogen ’ Kræft æde mig – nej!’ og holder foredrag om kampen mod den forfærdeli­ge sygdom.

– Jeg møder så mange mennesker, når jeg holder foredrag, der har dårlig samvittigh­ed. En masse, der tænker, at de skulle have gjort sådan og sådan anderledes. Det skal man bare droppe. Ligegyldig­t hvad, så er det jo ikke noget, man kan ændre på. Den her amerikansk­e undersøgel­se viser jo så også, at det ikke er altid, man kunne have gjort noget, siger Charlotte Bircow og tilføjer:

– Når det så er sagt, så betyder livsstil jo noget i mange tilfælde. Kroppen er mere udsat, når man spiser usundt, træner for lidt og ryger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark