Ekstra Bladet

Hvorfor glemte Margrethe og Helle småbørnsfa­milierne?

- FOTO: PETER HOVE OLESEN

vore to kvindelige lederSÅ HAR VI HØRT es nytårstilb­ageblik og løfter og ønsker for fremtiden. Og vel var der lidt sød børnesnak fra de to, som har nære relationer til små og store børn i danske institutio­ner; men jeg sidder alligevel sørgmodig tilbage på vore arme ungers vegne.

Ingen af damerne turde sige et klap om, hvor dårligt det går i den danske folkeskole efter den forbandede folkeskole­reform, der, som tiden går, viser sig at være langt dårligere for de elever, hvis forældre ikke har statsminis­terens og dronningen­s muligheder for at sende deres børn i meget dyre privatskol­er. Det er nemlig et dyrt valg, som kun de færreste i Danmark har råd til.

nu fra eksperter og DER SMÅSNAKKES ministerie­t om, at reformen muligvis skal revideres på visse områder. Men det turde hverken dronning eller statsminis­ter nævne, selv om det kunne have været gjort på en ufarlig måde. Jeg forstår ikke, at Helle ThorningSc­hmidt ikke er mere modig nu, hvor hele hendes regering er ved at ramle fra hinanden.

Hvorfor tager hun ikke fat i de store problemer, der er, ved at være familie i Danmark, hvor der skal arbejdes nærmest i døgndrift fra både mors og fars side, hvis man skal opretholde den levevis på det niveau, man har indrettet sig efter?

Danske småbørn lever et urimeligt hårdt liv, når de anbringes mere end otte timer i institutio­ner fra før de er fyldt et år

bare at sige, at familiDET NYTTER IKKE erne må sætte tæring efter næring, for det er sindssygt dyrt at være børnefamil­ie i Danmark.

Hvis man ejer hus eller lejlighed, kan man ikke bare sælge det og finde en billig lejelejlig­hed. De findes nemlig meget sjældent.

Hvis man vil leve sundt, spise sundt og økologisk, dyrke sport og lade børnene have fritidsint­eresser, så skal der tjenes mange penge.

Det betyder, at forældre i dag begge arbejder så længe, at børnene efter min mening alt for længe er overladt til institutio­ner, hvilket kræver mere og mere fra de arme skolelærer­e og småbørnspæ­dagoger.

Danske småbørn lever et urimeligt hårdt. liv, når de anbringes mere end otte timer i institutio­ner fra, før de er fyldt et år.

kvindelig minister med HVIS JEG VAR kendskab til, hvordan de små børn vokser op i larmende institutio­ner med for lidt personale, så havde jeg gjort det til min mærkesag at ændre de forhold, og vores regering i dag er godt besat med yngre forældre, og de kunne have sagt til hinanden: Vi laver et småbørnsmi­nisterium! Vi skaffer penge, så forældrene har mulighed for i nogle år at gå på deltid, og vi dropper den gammeldags diskussion om, at det jager kvinderne tilbage til kødgrydern­e, for hvad nu hvis de gerne vil det, og hvad hvis der i virkelighe­den også er en masse fædre, der også gerne vil have nedsat arbejdstid, og selv præge deres børns udvikling?

Jeg er ikke i tvivl om, at de nok skal komme tilbage til deres arbejdspla­dser, hvis de ellers har været glade for dem.

DET, vi mennesker lærer 70 PROCENT AF i vores liv, lærer vi, inden vi er fyldt fem år. Derfor er det så vigtigt, at vi selv som forældre kan præge de år og ikke kun være sammen med vores små børn, når vi jager af sted om morgenen eller trætte henter dem, så vi kan fodre dem og lægge dem i seng efter et par timer sammen.

Hvorfor er det ikke et emne i dansk politik?

Mit gæt er, at ingen tør sige til forældre, at de gør deres børn ondt.

Det er også hårdt at få at vide, og samtidig er vi alle sammen hjernevask­ede, så vi tror, at små børn har bedst af at være i institutio­n.

Der er imidlertid ved at ske en holdningsæ­ndring. Og på nettet har jeg set, at cirka 20.000 forældre i Danmark – af begge køn – har valgt at finde en løsning, så de små kan være hjemme og blive præget trygt og roligt af far eller mor, til de er mere modstandsd­ygtige.

20.000! Helle Thorning, det er vel også stemmer, du får brug for inden for nær fremtid.

Tænk lidt over det, også i kommunerne og fagforenin­gerne.

 ??  ?? Karen Thisted har et forslag til Helle Thorning: Opret et småbørnsmi­nisterium.
Karen Thisted har et forslag til Helle Thorning: Opret et småbørnsmi­nisterium.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark