Ekstra Bladet

Færre seere til ’Arvingerne II’

Anden sæson kom dårligere fra start end både første sæson og ' 1864’

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD FOTO: DR/ PER ARNESEN

Med et seertal på 1.577.000 og en seerandel på 55 procent til første afsnit af anden sæson af DR’s ’ Arvingerne’ går DR’s dramachef, Piv Bernth, nok ikke bedrøvet ind i det nye år.

Alligevel er der et stykke op til sidste års sæsonpremi­ere, der blev fulgt af hele 1.784.000 seere.

Vi betragter det stadig som et utrolig flot seertal

Til sammenlign­ing er det vel også værd at nævne, at selv DR’s omdiskuter­ede og udskældte Bornedal- brag ’ 1864’ med 1.690.000 seere præsterede en flottere åbning til trods for, at ’ Arvingerne’ var placeret på det tvstrategi­ske drømmetids­punkt – 1. januar klokken 20 – hvor de færreste har kræfter til at foretage sig andet end at se tv og håbe på ikke at løbe tør for cola og chips.

DR er ganske godt tilfreds med årets første store premiere.

– Det er måske en lille smule ned i forhold til sidst, men vi betragter det stadig som et utrolig flot seertal. Det vidner om, at seerne stadig kigger med i stor stil, når vi sender vores drama. Så som kanalchef er jeg meget glad, siger DR1’s kanalchef, Pil Gundelach Brandstrup, og fortsætter:

– At vi formår at samle så mange seere foran fjernsynet om den samme kanal i en tid, hvor der er mange flere forskellig­e tv- tilbud og streaming- tjenester til rådighed end for fem- ti år siden, er jeg ganske godt tilfreds med.

Hurtig fortsættel­se

Har man fået mod på mere af DR’s kulørte familiedra­ma, kan man glæde sig over, at sat vil følge familiefor­viklingern­e og arvetviste­n i familien Grønnegaar­d over de næste søndage.

rms@ eb.dk

 ??  ?? ’Arvingerne’ er stadig populær, men lægger ikke længere gaderne øde.
’Arvingerne’ er stadig populær, men lægger ikke længere gaderne øde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark