Ekstra Bladet

Plantemand­en: DR gjorde mig til grin

64- årige Henrik føler, ’ X Factor’- produktion­en har manipulere­t med hans optræden

- MARIE HOLM

I aftes blev ottende sæson af ’ X Factor’ skudt i gang, da første del af de berømte og berygtede auditions blev vist på tv.

Og særligt én af deltagerne fik lang tid på skærmen. Nemlig 64- årige Henrik, der var mødt op til audition med en masse af sine store tropiske planter, som han passer og plejer i sin fritid.

Med sangtekste­n ’ Bare røv, bare røv, bare røv’ og tilhørende koreografi overrasked­e Henrik virkelig dommerne.

Trodsede konen

I programmet blev han fremstille­t som en mand, der ikke fangede situatione­n og insisteren­de blev stående foran dommerne. Efter at have set aftenens program, erkender Henrik, at han blev en af de deltagere, der mere stod for fjollet underholdn­ing end flot sang. Og det undrer ham, for ifølge ham selv var han et hit til pre- castingen, som er en audition, hvor produktion­sselskabet udvælger de deltagere, der skal ind til dommerne.

– Jeg sang et enkelt vers og stoppede og spurgte, om jeg skulle synge mere. Men de sagde, det var rigeligt, og at de godt kunne bruge sådan en som mig, fortæller Henrik, der dog ikke har kunnet lokke sin kone med til audition. Hun er nemlig meget stor modstander af hans deltagelse.

– Tror du, hun var bange for, du ville blive til grin?

– Ja, det var hun måske, fortæller Henrik, der er ærgerlig over, at hans audition fremstår helt anderledes, end han oplevede den.

– Jeg føler mig klippet fuldstændi­g i stykker, så jeg fremstår helt til grin. Men det er der jo ikke noget at gøre ved. Jeg havde ikke forestille­t mig, at jeg ville blive til grin med det, jeg havde leveret. Men når de først begynder at manipulere med dig, kan du jo ikke gøre noget.

Dommerne leder efter Danmarks næste store popstjerne, men det var ikke

Jeg sang et enkelt vers og stoppede og spurgte, om jeg skulle synge mere. Men de sagde, det var rigeligt Jeg føler mig klippet fuldstændi­g i stykker, så jeg fremstår helt til grin. Men det er der jo ikke noget at gøre ved

Henriks mål at blive stjerne. Hans mission var nemlig at få skovlen under Blachman

– Og det lykkedes jo, siger Henrik og fortsætter: – Han var helt oppe at køre. Jeg har sjældent stået over for en mand, der var så rasende.

Og Blachman så da også en smule forbavset ud, da Henrik omgivet af sine tropiske planter, brød ud i operaligne­nde sang kun til ære for ham.

– Det er som at være til et stand- up- show i Nordkorea. Jeg fatter ikke en skid. Jeg kan ikke se det sjove i det her, sagde Blachman efter Henriks optræden. Og efter en lang pinlig tavshed måtte Henrik erkende, at han ikke gik videre. Ekstra Bladet forsøgte i aftes – forgæves – at få en kommentar til Henriks kritik fra DR1’s underholdn­ingschef, Jan Lagermand Lundme.

holm@ eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark