Ekstra Bladet

Ladegaards gylle

-

Det er utroligt, at en kommende politiker – Anders Ladegaard, hovedbesty­relsesmedl­em i DF’s ungdom – lukker så meget gylle ud her på siderne ( 27.12.). Den unge mand mener, det er en hetz, når landbruget og især svinebønde­rne får skylden for MSRA- problemet.

Det ville være godt for debatten, hvis A. L. ville bevise det mærkværdig­e postulat, at svinebønde­rne ikke bærer skylden.

Hvis der er der nogen, som er skyld i det svineri, der foregår i landbruget­s svinestald­e, så må det være landmænden­e, der uden blusel har stopfodret deres svinebesæt­ninger med antibiotik­a og anden medicin hentet syd for grænsen. Dette forbandede svineri har medført en multi- resistent bakterie, der har kostet adskillige danskere livet.

A. L. postulerer videre, at Danmark må importere korn fra udlandet, fordi dansk korn er uegnet som menneskefø­de. Atter omgår A. L. sandheden på lemfældig måde. Danmark importerer 20 procent af sine kornproduk­ter fra udlandet, men det er som supplement til fødevarein­dustrien. Hvis den unge mand havde fulgt med i medierne, ville han vide, at 80 procent af den danske kornhøst anvendes til brød og øl af høj kvalitet.

Jeg mener – modsat Anders Ladegaard – at dansk landbrug har et kæmpeprobl­em, når lande som Sverige og England undsiger og advarer mod import

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark