Ekstra Bladet

Kendt og elsket

KULT-STATUS I AARHUS:

- JAKOB HANSEN LINETTE JESPERSEN

Knap er det nye år kommet i gang, før Aarhus har mistet en af sine helt store personligh­eder.

I går afgik indehavere­n af Mackie’s Pizza, Mickey Lee, nemlig ved døden efter at have været indlagt på sygehuset i kort tid.

Det fortæller Kirsten Puggaard, der er forfatter til bogen ’ Mackie’s Pizza – Pizza- kongen’ som blev udgivet i forbindels­e med Mickeys 65års fødselsdag for to år siden.

Hun fortæller, at en ansat på restaurant­en torsdag morgen pludselig hørte et brag, hvorefter vedkommen- de fandt den 67- årige indehaver for enden af en trappe.

– Der er han åbenbart faldet sammen. Han var livløs, siger Kirsten Puggaard til Ekstra Bladet.

Virkede normal

Forinden havde Mickey været ude at vinterbade, og han virkede normal.

Men i går måtte familien beslutte at slukke for respirator­en, da lægerne havde kunnet konstatere, at den le- gendariske pizza- konge var blevet ramt af en massiv hjerneblød­ning.

Personalet på Mackie’s Pizza blev i går eftermidda­g informeret om tabet af den karismatis­ke indehaver.

Restaurant­en blev åbnet i 1979, og lige siden har Michael John Lee, der altså populært kaldes Mickey, gjort stort indtryk med sin restaurant og den farverige indretning, som blandt andet tæller trøjer fra adskillige sportslege­nder, der ud over de lokale helte fra AGF tæller folk som Cristiano Ronaldo.

Gennem hele sin tid i Aarhus har Mickey Lee haft mange holdninger om stort set alt, der rører sig i byen. Og med tiden nåede briten også at udvikle en kærlighed til ’ landsbyen’ Aarhus.

– Jeg kender alle, og de fleste kender mig. Og det er den tryghed, man har ved at bo i en lillebitte landsby i stedet for en kæmpe stor ’ city’ som London, sagde han i et tvindslag – optaget i forbindels­e med hans 65- års fødselsdag.

Der er han åbenbart faldet sammen. Han var livløs Jeg kender alle, og de fleste kender mig

jakohan@ eb.dk;

linette@ eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark