Ekstra Bladet

KAPTAJNEN FOR

Captain Fantastic kalder de ham og Steven Gerrard har været fantastisk, men til sommer er det slut

- GISLE THORSEN PETER SLOTH

En sen novemberda­g 1998 løb en 18- årig knægt ind på Anfields græs for første gang.

Ud gik norske Vegard Heggem, ind kom ... en legende. Det er nok de færreste, der husker Steven Gerrards korte indhop i debuten mod Blackburn for 5880 dage si- den, men ingen i Liverpool glemmer nogen sinde, hvad han har gjort for Liverpool Football Club.

Store triumfer

Han kunne have kommet til Chelsea, Inter, Bayern München og Real Madrid, men han takkede nej. Der var intet sted, han hellere ville være end Anfield. Det var her, han hørte hjemme. Alle kender historien. Liverpool var bagud 3- 0 i Champions League- finalen mod Milan og var både døde og begravede. Men én mand gav ikke op: Steven Gerrard. Han var manden bag The Reds opstandels­e i Istanbul. Ni minutter inde i 2. halvleg reducerede han på hovedstød, og det var den energiske anfører, der fremtvang det straffespa­rk, der førte til Liverpools udligning.

Gerrard opildnede sit hold til et af fodboldhis­toriens største comeback og jublede højere end alle andre, da han efter den historiske finale kunne løfte Champions League- trofæet mod den tyrkiske nattehimme­l. 25. maj 2005 var han verdens bedste fodboldspi­ller.

FOTO: AP

I dette årtusind har den nu 34- årige midtbanesp­iller været klubbens mest markante spiller. Det var umuligt at sige Liverpool uden også at sige Steven Gerrard. Nøjagtig som man heller ikke kan sige Steven Gerrard uden at sige Liverpool Football Club.

Captain Fantastic kalder de ham, og kaptajnen har været fantastisk og ført sin klub til store triumfer, men til sommer er det slut. Steven Gerrard annoncered­e fredag, at han forlader Anfield, når sæsonen er ovre. Hvor han fortsætter karrieren er uvist. Det bliver formentlig LA Galaxy og helt sikkert en klub, der ikke kan møde Liverpool.

17 sæsoner, 695 kampe, 180 mål, 10 trofæer. Og mange uforglemme­lige øjeblikke ...

gisle@ eb.dk; sloth@ eb.dk Liverpool havde slet ikke spillet Champions League- finale, hvis ikke det havde været for Steven Gerrard. The Reds var bagud 1- 0 mod Olympiakos i sidste gruppekamp, og nøjagtig som mod Milan et halvt år senere var kravet tre mål i de sidste 45 minutter. De to første kom. Først scorede Florent Sinama- Pongolle, derefter Neil Mellor, men tiden var ved at rinde ud for Liverpool. Holdet havde brug for noget særligt, og det leverede Steven Gerrard med kun fire minutter igen. Bolden faldt ned for hans fødder ved straffespa­rksfeltets bue, og Gerrard tordnede den i nettet og sendte Liverpool videre i Champions League. FOTO: AP

POLFOTO

 ??  ?? Steven Gerrard forlader Anfield, når sæsonen er ovre.
Steven Gerrard forlader Anfield, når sæsonen er ovre.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark