Ekstra Bladet

OPSPIND ELLER

DEN MYSTISKE MAND FRA ISHØJ: Professor finder Løkkes anekdote usandsynli­g. Imens er valgkampen­s uventede, men ukendte hovedperso­n stadig som sunket i jorden

- JONAS SAHL JANUS ØSTERGAARD SVERRE QUIST

Er Løkkes efterhånde­n mystiske Ishøj- mand pure opspind, eller gemmer han sig blot uhyre godt?

Det spørgsmål svæver fortsat i luften til trods for adskillige mediers forsøg på at træffe manden, som Lars Løkke i sin første valgoptræd­en brugte som skoleeksem­pel på, at det ikke kan betale sig for alle danskere at arbejde.

Eksempelvi­s har ekstrablad­et. dk efterlyst manden, men trods hundredtus­indvis af daglige brugere er den mission endt uden held.

1000 kroner

Ifølge ejer af ejendomsse­rvicefirma­et Panorama, Morten Broager, som Lars Løkke aflagde besøg i Taastrup i marts, opsagde manden sit job, fordi han hellere ville være på kontanthjæ­lp. Årsagen var, at han kun fik 1000 kroner ud af sit slid målt op imod tilværelse­n på kontanthjæ­lp.

Adskillige kritikere – herunder statsminis­teren – har siden i onsdag skudt med skarpt mod Løkkes anekdote.

Ny i køen af skeptikere er professor i socialret Kirsten Ketscher fra Københavns Universite­t. Hun betvivler historien, fordi man som kontanthjæ­lpsmodtage­r ikke bare kan opsige sit job og tjekke ind på kontanthjæ­lp.

– Den historie har usandsynli­ghedens præg, fastslår hun.

– Udgangspun­ktet er, at man ikke ustraffet kan gå hen og sige sådan til sin arbejdsgiv­er for derefter at have samme retstillin­g som inden, man kom ind på den arbejdspla­ds.

– Sådan er loven. Enhver har pligt til forsørge sig selv, det står i Grundloven, forklarer Kirsten Ketscher, og uddyber:

– Jeg finder historien iscenesat. Den passer alt for godt til alle dem, der mener, at det er pærenemt at gå hen og få kontanthjæ­lp. Det er simpelt hen ikke sandheden.

Ikke så enkelt

Kirsten Ketscher forklarer, at en kontanthjæ­lpsmodtage­r kunne risikere en række forskellig­e sanktioner, hvis han opsagde sit job, som Løkkes anekdote fremstille­r. Eksempelvi­s kunne straffen være færre penge udbetalt.

– Loven er ikke så enkel, som den her historie forsøger at fremstille det, forklarer professore­n, som understreg­er, at sagen har så mange ubekendte, at hun skal se kommunens afgørelse, hvis hun skal have en fair mulighed for at vurdere dens sandfærdig­hed.

Imens kan vi benytte disse linjer til endnu engang at efterlyse den ukendte mand. Men ledetråden­e er få, fordi hans tidligere arbejdsgiv­er, Morten Broager, er yderst sparsom med oplysninge­r om sin eks- ansatte. Her er dog, hvad vi ved om ham:

Han er formentlig bosat i Ishøj, det har Venstre- kvinden Tina Nedergaard oplyst.

Manden har angiveligt taget bussen til arbejde i sin Panorama- tid. Det fortalte Morten Broager pressen i Tivoli torsdag aften. I sin tid i Panorama er han formentlig mødt tidligt om morgenen, sådan som det er kutyme i rengørings­branchen. sahl@ eb.dk; jao@ eb.dk;

sq@ eb.dk

Læs også Bros Mediebrok på bagsiden POLFOTO/ THOMAS EMIL SØRENSEN

 ??  ?? Ifølge ejer af ejendomsse­rvicefirma­et Panorama, Morten Broager, ( t. h.) som Lars Løkke aflagde besøg i Taastrup i marts, opsagde manden sit job, fordi han hellere ville være på kontanthjæ­lp.
Ifølge ejer af ejendomsse­rvicefirma­et Panorama, Morten Broager, ( t. h.) som Lars Løkke aflagde besøg i Taastrup i marts, opsagde manden sit job, fordi han hellere ville være på kontanthjæ­lp.
 ??  ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark