Ekstra Bladet

Tonen er amerikanis­eret

- PETER BRESEMANN FOTO: ANDERS BROHUS

Politikern­es jagt på vælgerne er officielt gået ind. Ekstra Bladet taler med byttet. I dag Peter Christense­n, 57, der er chef for den 150 år gamle hjuldamper Hjejlen i Silkeborg.

– Hvordan følger du med i politik?

– Det gør jeg via aviser, tv og radio. Jeg orienterer mig bredt.

– Hvilke ting så du gerne ændret i samfundet?

– Der sker det i øjeblikket, at det bliver noget amerika- niseret, hvor vi ikke tænker så meget på hinanden. Jeg kunne godt tænke mig noget mere social bevidsthed. Det er hovedtemae­t for mig.

– Synes du, at der er emner, der fylder for meget i valgkampen?

– Integratio­n og flygtninge har fyldt rigtig meget. Det er et meget stort og vigtigt emne, det er jeg med på. Men vi skal behandle de mennesker, der kommer hertil ordentligt.

– Hvad synes du om tonen i dansk politik?

– Den bryder jeg mig ikke rigtig om, fordi jeg igen synes, den er blevet amerikanis­eret i tv- dueller, og man står og nedgør hinanden i stedet for at fremføre sine argumenter først. Man starter med at nedgøre modstander­en.

– Hvilken politiker er bedst til at mærke folkestemn­ingen?

– Der vil jeg nok sige, at en Kristian Thulesen Dahl er en af dem. Det betyder også, at de har nogle mærkesager, hvor jeg dog ikke synes, de har en sammenhæng­ende politik.

– Hvilken politiker ville du gerne drikke en kop kaffe med?

– Der vil jeg sige, at vores statsminis­ter vil jeg gerne drikke en kop kaffe med. Det ville jeg ikke have sagt for fire år siden. Men det siger jeg nu.

– Hvem har været Danmarks bedste statsminis­ter?

– Det er et meget, meget vanskeligt spørgsmål. Indtil for nogle år siden ville jeg nok have sagt Anders Fogh. Men det er jeg så meget i tvivl om. Vi skal længere tilbage for at finde den bedste. Det er svært at sige.

– Hvad ser du som den største forskel på Thorning og Løkke?

– Bortset fra at Lars Løkke er en mand, og Helle Thorning er en kvinde, så er det et spørgsmål om social bevidst- hed. Ikke fordi jeg siger, at Lars Løkke ikke vil alle mennesker det godt, men de har to vidt forskellig­e menneskesy­n.

– Hvem stemmer du på - og hvorfor?

– Nu er jeg blevet meget i tvivl. Jeg har været borgerlig tidligere, men lad os nu se, hvad valgkampen bringer. Det kan godt ske, jeg rykkes til Socialdemo­kraterne. Men der er ikke så stor forskel. Jeg vakler.

bres@ eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark