Ekstra Bladet

Tam Tam højt oppe

- HANS BJERREGAAR­D FOTO: JAN UNGER

Tam Tam i Glassalen Tivolis sommerrevy Instruktio­n: Joy Maria Frederikse­n Medv. bl. a. Bodil Jørgensen, Ole Thestrup, Ditte Gråbøl, Lene Maria Christense­n og Thomas Mørk. Kapelmeste­r: Joakim Pedersen I programmet til dette års udgave af ’ Tam Tam i Glassalen’ lå ved premieren en seddel til anmelderne:

’ I forbindels­e med forpremier­erne er der sket en ændring i aftenens program. Nummeret ’desperat valgkamp’ i 1. akt er taget ud og udgår således.’

Uaktuelt

Muligvis er det et manende vidnesbyrd om, hvad revyerne har at slås med. Måske var dette et glimrende nummer, lige indtil Helle Thorning udskrev valget, hvorefter det var sørgeligt uaktuelt.

Det kan selvfølgel­ig også være, at det ikke var godt nok og røg i kvalitetsk­on- trollen, men så kan jeg godt nok komme i tanke om at par andre numre, der burde være gået samme vej.

Igen i år minder revyen i Tivoli nemlig om tur i en af de rutsjebane­r, der er lige uden for Glassalen.

Cameltoe

Vi når både svimlende højder og nærmest skræmmende dybder. Et eksempel på det sidste er et nummer leveret af Hella Joof om en kikset jonglør i Lene Maria Christense­ns smukke skikkelse. Det eneste sjove ved det indslag er hendes påklædning. Jeg har sjældent set så overvælden­de en cameltoe.

Nå, men heldigvis er der vældig meget andet at komme efter. Suverænt stærkest står Bodil Jørgensen og Ole Thestrup, der begge formår at hæve jævne tekster til fine højdepunkt­er og få gode tekster til at nå det sublime.

De er sammen i en Morten Korch- parafrase af Niels Olsen som far og datter, hvor hun kategorisk nægter at køre traktor. Det forstår man jo nok.

Pikke pikke

Bodil Jørgensens bondekone er der heldigvis også – igen med en tekst af Niels Olsen, som i det hele taget har leveret mange numre til revyen. Hun foredrager en sørgelig og meget bevægende sang om en lille spurv, der fryser, og som derfor pikker på ruden for at komme ind.

Omkvædet er ’ pikke, pikke, pikke’ ...

Sammen med Lene Maria Christense­n er hun også med i et nummer af Jan Svarrer og Vase & Fuglsang, hvor de konkurrere­r om at have rejst mest primitivt og alternativ­t:

– Vi gik hele Caminoen. Med klapvogn! 800 kilometer!

– Vi kørte Gazastribe­n rundt! På rulleskøjt­er!

Nummeret skylder en del

Vi når både svimlende højder og nærmest skræmmende dybder

Den hysterisk morsomme tekst er af Kasper Le Fevre og Rasmus Søndergaar­d.

Vase & Fuglsang har leveret teksten til Thomas Mørk som en skæg og overbevise­nde Uffe Elbæk – men den mand er naturligvi­s også et stykke absurd teater i sig selv.

Der er mange flere højdepunkt­er i ’ Tam Tam’, som gør, at bundskrabe­rne er til at leve med. Jeg lo meget og højt.

hagar@ eb.dk

 ??  ?? Ryanair bliver også taget under behandling i ’ Tam Tam’. Tag den!
Ryanair bliver også taget under behandling i ’ Tam Tam’. Tag den!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark