Ekstra Bladet

NANNA-SAGEN Slipper for udvisning efter jule- overfald

Tre kendt skyldige, men 18- årig frikendt

- SUNE FISCHER

En 18- årig mand med slipper formentlig for udvisning efter, at han i går som den eneste ud af fire indvandrer­e blev frikendt i sagen om det brutale overfald juleaften på Vesterbro, København.

På vej hjem fra en hyggelig aften blev 23- årige Nanna Skovmand og hendes 25- årige kæreste passet op af en ung mand, der søgte at provokere til slagsmål. Siden kom yderligere medgerning­smænd til, og overfaldet udviklede sig ganske voldsomt.

Her blev de to ofre slået med en flaske og en kædelås, ligesom de blev slået med knytnæver og sparket på. Fire har været tiltalt i sagen, men politiet mener, at der fortsat er en ukendt medgerning­smand på fri fod.

Efter overfaldet lagde Nanna Skovmandet et billede af sit forslåede ansigt ud på sociale medier, og sagen har haft stor bevågenhed.

Ingen beviser

Den 18- årige blev frikendt, fordi ingen har kunnet udpege den unge mand på fotografie­rne. Desuden har flere vidner forklaret, hvordan han først kom til senere under forløbet.

Han er ellers ved to tidligere lejlighede­r blevet udvist fra Danmark, hvilket dog ikke har fået konsekvens­er for den unge mand.

Første gang var i november 2013, hvor han fik en fængselsdo­m for røveri og indbrud samt en betinget udvisning med en prøvetid på to år.

Anden gang var i august sidste år, hvor hans forbry- delser blev lagt sammen og takseret til et år og fem måneders fængsel – samt en ny betinget udvisning.

Hærværk og indbrud

Skønt den 18- årige havde overtrådt betingelse­rne og således klart stod til at blive smidt ud af landet, var to af de tre dommere i det milde hjørne og udsatte endnu en gang eksekverin­gen. Begrundels­en lød, at han kom til Danmark som fireårig, og at han har både sin far, mor og søster her.

Ud over overfaldet var de fire også tiltalt for en række tilfælde, enten alene eller i forening, af blandt andet indbrud, tyverier og hærværk, og her er alle blevet kendt skyldige.

Der afsiges endelig dom i sagen 22. juni.

fish@ eb.dk

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark