Ekstra Bladet

HØJT AT FLYVE ...

Mellem Høng og Sorø ligger det gamle Kragerup Gods – her har man pensionere­t fortidens kartoffela­vlere og fyldt området med adrenalinf­remkaldend­e oplevelser

- TEKST OG FOTO: EMIL BRIX

Følelsen af at være komplet afskåret fra dagligdage­ns trummerum findes i en lysning midt i skoven. Her ligger mørkeblå, vandtætte sækkestole med Kragerup Gods’ gamle våbenskjol­d broderet på sig op ad nogle af skovens høje træer. Her er der højt til loftet. Der er plads til alle og plads til at give tankerne frit løb.

Vi er i skoven ved Kragerup Gods, nord for Slagelse. Godset har de seneste år gen- nemgået en forandring, så det primære ikke længere er landbruget, men i stedet besøgende, som kan komme og bo på godset og boltre sig i skovens mange mulige oplevelser.

Aktivitete­r i skov og park

Omkring godset er der en stor skov med 25- 30 meter høje træer. En gåtur på de mange stier er en rundtur igennem mange aktivitets­muligheder. Mellem to skovbryn ved en lille sø, er der en fodboldgol­fbane. Boldene ligger allerede klar, og en tavle ved hvert af de 18 huller instruerer i, hvordan man bedst kommer fra start til mål.

Længere ude er der mountainbi­kerute. De små, kringlede stier og bakker gør det til optimalt terræn for både fritidsmot­ionister og seriøse sportsmænd. Selv om der ikke bliver differenti­eret på den måde her.

Nær godset ligger den helt store attraktion og lokker turister til fra nær og fjern: Go High- klatrebane­n i skovens trætoppe.

Der er wire mellem træer- ne, så de danner forskellig­e udfordring­er. Med karabinhag­er klikker vi os på wirerne og følger dem hen over træbjælker og fra den ene gynge til den anden. Med 20 meter til jorden. Der er udfordring­er for alle aldre – på alle niveauer. To grønne, en blå, en rød og en sort bane. Samme hierarki som på skipister.

Uden sikkerheds­udstyr er det livsfarlig­t, men hvis du følger den instruktio­n, som alle skal have, er din største udfordring den galoperend­e højdeskræk, som alle ople- ver, når de hænger i den 420 meter lange svævebane, 20 meter oppe i luften og kun bliver holdt oppe af metalsnore, der ser alt for tynde ud.

Det er den længste svævebane i Danmark, så undervejs er der – heldigvis – god tid til at vænne sig til højderne, så man rent faktisk kan nyde omgivelser­ne.

Kærester i naturen

I en af skovens lysninger er der bygget en stor træpavillo­n – stedet virker oplagt til sociale arrangemen­ter, som det også bliver brugt til.

En gang var der bare et hvidt festtelt, men det passede ikke ind i den omkringlig­gende natur. Det rå træ, hvor Odins ravne, Hugin og Mugin, er snittet i, overvåger indgangen og kalder på ens indre viking.

Det er et populært sted at komme og få stegt en pattegris efter en dag på Go Highbanen eller en af de andre aktivitete­r. Der er sågar indlagt internet i skoven, så man altid er online, trods manglende telefondæk­ning. Ikke så vikinge- agtigt, men

 ??  ?? Når du bevæger dig op mod trækronern­e, glemmer du hurtigt, at du er spændt fast med sikkerheds­wirere. Til gengæld er du helt bevidst om, hvor langt der er ned.
Når du bevæger dig op mod trækronern­e, glemmer du hurtigt, at du er spændt fast med sikkerheds­wirere. Til gengæld er du helt bevidst om, hvor langt der er ned.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark