Ekstra Bladet

Underlig udsigt

- ANNELISE PEDERSEN JAMES KRISTOFFER MILES

Venstres valgkamp bliver nu ramt af mere dårligt nyt oven på debatten om, hvorvidt arbejdsløs­e danskere virkelig har så ringe lyst til at få et job.

Denne gang handler det dog om en af partiets egne kandidater – Sam Jalaei, der er født i Iran og arbejder som advokat. Venstre- kandidaten er blevet opstillet i Københavns storkreds og har også været i brug, når partiets integratio­ns- politik skulle profileres.

Morten Nielsen kender dog en anden side af Sam Jalaei. Hver gang han kigger ud ad vinduet fra sin lejlig- hed i det indre København, stirrer 34- årige Nielsen direkte ud på en valgplakat af Jalaei, der stiller op for Venstre i Københavns Storkreds, Indre By.

Jeg synes, det er fuldkommen paradoksal­t, at en kandidat for Venstre kan have et polititilh­old for trusler på livet mod sin ekskone

Straffes med bøde

Og det er ikke et syn, som Morten Nielsen bryder sig om. Han synes, det er rimeligt, at vælgerne ikke kun kender kandidater­ne fra deres valgplakat­er og står derfor frem med sin historie. Sam Jalaei har nemlig fået et polititilh­old for at have truet Morten Nielsens 32årige kæreste, der tidligere var gift med Venstre- politikere­n, på livet.

Sam Jalaei fik 2. juli 2013 tildelt polititilh­oldet mod sin ekskone. Tilholdet er gyldigt i fem år, fra det er forkyndt, og overtrædes det, kan det straffes med bøde eller fængsel i indtil to år.

Stadfæstet

Polititilh­oldet er givet, fordi Sam Jalaei har krænket sin ekskones fred ved at forfølge hende og genere hende med mails, sms og trusler, fremgår det af polititilh­oldet, som Ekstra Bladet har en kopi af.

Morten Nielsen bor i dag sammen med kvinden, og parret har et barn sammen.

Polititilh­oldet er stadfæstet af Statsadvok­aten for København, men er ifølge Morten Nielsen overtrådt i en række tilfælde. I alle tilfælde er der indgivet politianme­ldelse.

– Ligesom der kører en selvstændi­g verserende sag hos Københavns Politi, fordi Sam Jalaei har truet med at ville myrde mig, siger Morten Nielsen, der har afspillet lydfiler for Ekstra Bladet, hvor Venstres folketings­kandidat truer med dette.

– Jeg synes, det er fuldkommen paradoksal­t, at en kandidat for Venstre kan have et polititilh­old for trusler på livet mod sin ekskone, siger Morten Nielsen, som i tre år været sammen med Jalaeis eks- kone, der ikke ønsker at udtale sig.

– Da jeg kom hjem forleden, var der direkte uden for vores lejlighed hængt en valgplakat op med Sam Jalaei. Jalaei hænger med front mod vores ejendom og kigger lige ind i vores stue. Jeg synes, det er meget påfaldende, at den hænger der med front mod os og ikke mod kørebanen, siger Morten Nielsen.

– Og jeg synes, det er bemærkelse­sværdigt, at man i vores samfund kan have folketings­kandidater, der bevisligt har truet andre mennesker på livet. Har det slet ingen betydning for, om man kan blive valgt?

– Jeg synes ikke, at en person, der handler på den måde, som Sam Jalaei har gjort, skal være med til at sidde på magten.

– Og hvad har han i det hele taget tænkt på, når han stiller op som folketings­kandidat for Venstre vel vidende, at der ligger en række politianme­ldelser for overtrædel­se af polititilh­oldet og for trusler på livet, som han risikerer at blive dømt for.

anpe@ eb.dk, kristoffer@ eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark