Ekstra Bladet

Venstre- toppen var advaret om polititilh­old

-

Venstre- toppen var advaret om partiets folketings­kandidat Sam Jalaeis politihold mod sin ekskone. Men partiet gjorde intet og lod den 42årige advokat opstille som folketings­kandidat i København.

Sådan lyder anklagen fra Sam Jalaeis ekskones nye kæreste, Morten Nielsen.

Han fortæller, at han allerede i vinter forsøgte at kontakte Venstres partisekre­tær Claus Richter om Sam Jalaeis polititilh­old mod sin ekskone. Ifølge Morten Nielsen gik der dog mange uger, før det overhovede­t lykkedes at få fat på partisekre­tæren, der er Venstres øverste organisato­riske chef.

– Jeg sympatiser­er selv med Venstre. Og da jeg i vinter blev klar over, at Sam Jalaei var blevet folketings­kandidat for Venstre, kontaktede jeg partiet og havde en samtale med partisekre­tær Claus Richter i håb om, at partiet ville gøre noget, når de blev klar over den ret- te sammenhæng, så det ikke havde behøvet været en sag i offentligh­eden, der ville belaste Venstre.

Mødtes med Løkke

– Men det var helt tydeligt, at det ikke var noget, Claus Richter interesser­ede sig for eller var interesser­et i at høre videre om eller gøre noget ved. Og det var jeg meget skuffet over. Jeg forstår ikke, at partierne, eller i dette tilfælde Venstre, åbenbart ikke ikke tjekker sine kandidater, lyder det fra Morten Nielsen.

Det har dermed ingen konsekvens­er haft for Sam Jalaei, at Venstre- ledelsen blev informeret om de alvorlige omstændigh­eder ved polititilh­oldet. Sam Jalaei har således både optrådt ved VUarrangem­enter og mødtes med formand Lars Løkke, fremgår det af et billede lagt på Sam Jalaeis Facebookpr­ofil 18. april i år.

I marts i år deltog advokaten, der er født i Teheran, ved et politisk arrangemen­t i Aalborg, hvor blandt andre Inger Støjberg også stod på talerliste­n. Jalaei talte efter terrorangr­ebene i København om integratio­n og overvågnin­g af potentiell­e radikalise­rede unge.

Panik i Venstre

Ekstra Bladet forsøgte gentagne gange i går eftermidda­g og i aftes at få fat i Claus Richter, da vi gerne vil høre, hvorfor partiet ikke gjorde noget ved sagen om Sam Jalaei allerede i vinter – og hvorfor man har valgt at opstille Sam Jalaei trods viden om polititilh­oldet mod ekskonen. Det var imidlertid ikke muligt. Partisekre­tæren sendte sent i aftes denne sms:

’ Jeg kommentere­r ikke af princip på de oplysninge­r, jeg modtager om enkeltkand­idater. Jeg kan forstå, at Venstres kreds i Indre By har udsendt en pressemedd­elelse, hvor det fremgår, at Sam Jalaei trækker sig.’

anpe

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark