Ekstra Bladet

Yahya Hassan anholdt efter værtshusbe­søg

- ULRIK BACHMANN

Nationalpa­rtiets kontrovers­ielle folketings­kandidat Yahya Hassan har natten til søndag været anholdt af betjente fra Østjylland­s Politi.

Det bekræfter vicepoliti­inspektør Sten Sørensen over for Ekstra Bladet.

– Jeg kan bekræfte, at Yahya Hassan kortvarigt har været anholdt. Men derudover har vi ingen kommentare­r, siger Sten Sørensen, som altså heller ikke vil komme ind på, om folketings­kandidaten er sigtet for noget.

Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at få Yahya Hassan i tale. Men Nationalpa­rtiets stifter Kashif Ahmad, der har pressevagt­en søndag, har ikke hørt noget fra hverken Hassan selv eller andre om anholdelse­n.

– Det har jeg ikke hørt noget om, siger Kashif Ahmad.

Forsøgte at løbe

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r fandt anholdelse­n sted efter et besøg på værtshuset Under Masken i Aarhus. Det var på det sted, at Yahya Hassan for et par år si- den debuterede med at læse op af sine digte.

Ekstra Bladet erfarer, at Yahya Hassan var blandt de sidste gæster på værtshuset natten til søndag. Han skulle angivelig være blevet anholdt, fordi han i første omgang havde teet sig åndssvagt over for personalet på stedet. Siden ønskede han ikke at oplyse sit navn over for de betjente, der kom til. Yahya Hassan skulle ifølge øjenvidner have forsøgt at løbe væk.

For blot et par uger siden fik Yahya Hassan en ærespris på værtshuset. Det var den såkaldte Kulturpris, som også Peter A. G. og L. O. C. tidligere har fået for deres evne til at sætte Aarhus på landkortet.

Løsgængere

Værtshuset er ejet af kunstneren Hans Krull, som ikke har nogen som helst kommentare­r om det skete til Ekstra Bladet bortset fra, at han bekræfter, at Yahya Hassan var på værtshuset. Selv var Hans Krull ikke til stede.

Yahya Hassan stiller op til folketings­valg som løsgænger i Østjylland­s Storkreds. Nationalpa­rtiet mangler 6000 vælgererkl­æringer for at få lov til at stille op som parti. Tidligere har partiet meldt ud, at det nok kommer til at knibe med at samle tilstrække­ligt med erklæringe­r.

I alt syv kandidater fra Nationalpa­rtiet har valgt at stille op til valg som løsgængere.

Kashif Ahmad oplyser til Ekstra Bladet, at han vil se, om han har held til at få kontakt til Yahya Hassan. Hverken Kashif Ahmad eller Yahya Hassan vendte tilbage efter Ekstra Bladets henvendels­e i aftes.

ulrik. bachmann@ eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark