Ekstra Bladet

Magnus’ storebror: Halvdelen af mig mangler

I Mange mennesker blev ramt, da Magnus Eid døde. Specielt storebror Malthe på ni år, som ifølge moren, Julie Eid, savner ham meget

- KIRSTINE ØSTRUP

– Hvis du spørger Malthe, så har det været et forfærdeli­gt forløb. Han skal nok klare det, men det har sat sine spor, siger Julie Eid.

Hun fortæller, at Malthe er god til at tale om det og sætte ord på de ting, som han oplever. Men der er én ting, som Malthe har svært ved at forstå.

– Han forstår ikke, hvorfor Magnus skulle tages fra ham, og det er et stort spørgsmål at besvare, når man er en lille dreng.

Malthe er flyttet ind på Magnus’ tidligere værelse, og sammen med Julie er de gået gennem Magnus’ ting. Der har Malthe fået lov til at gemme de ting, som han ville. Det er specielt det Lego, som Magnus elskede at lege med, som han har beholdt. Det er også den løvebamse, som fulgte Magnus gennem hele hans sygdomsfor­løb, og som Malthe ligger og sover med på sofaen i Malaga, efter Magnus er død.

– Det er et savn, som er begyndt at ramme os alle. Vi er først begyndt at forstå, at han er væk. Nogle gange siger Malthe: ’ Jeg ville ønske, at jeg bare kunne se ham i ti For Julie Eid er det vigtigt,

sekunder, så jeg kunne høre at hun nu kæmper videre for – Vi skal have hjulpet Malthe

hans stemme og give ham et sin anden søn. igennem det, så han altid

kram.’ – Der er meget fokus på har sorgen med os, men sta

Malthe Eid har en lillesøMal­the, fordi han har det rigdig kan leve videre. For

ster, som faderen Jeppe har tig svært. Så han skal have smerten og savnet forsvin

kæreste.medsinnye en god hverdag og en glad der aldrig, siger Julie Eid.

ko@ eb.dk På et navneskilt i Kongens Lyngby står der Julie Eid, M. A. Eid & M. A. Eid. M’erne står for Malthe og Magnus Eid. De to brødre var pseudotvil­linger, lavede alting sammen og sov altid sammen. Det er specielt derfor, at storebror Malthe Eid føler, at halvdelen af han efter Magnus’ død mangler halvdelen af sig selv.

– Da Magnus døde, væltede Malthes korthus, og det bøvler han med nu. Han savner ham meget, fortæller mor til Malthe og Magnus, Julie Eid, til Ekstra Bladet.

Ifølge hende er det svært for ni- årige Malthe, at Magnus er væk, fordi han nu skal klare sig selv.

– Han siger, ’ jeg har aldrig prøvet at gøre noget uden Magnus’. Han føler, at han mangler halvdelen af sig selv.

Julie Eid fortæller, hvordan hendes to sønner aldrig var uvenner, ligesom andre søskende kunne være. De elskede at være sammen, og de elskede hinanden.

Malthe i fokus

mor, siger Julie Eid.

Hun er meget bevidst om, at Malthe ikke også skal miste en mor eller en far, fordi de er knuste over Magnus’ død. Julie Eid har sønnerne Magnus og Malthe med faderen Jeppe Andersen.

Nu gør vi tingene for Malthes skyld. Og så nytter det ikke noget, at man ligger i sin seng og græder i et halvt år, for så mister han også sin mor eller far, det er ikke fair

– Nu gør vi tingene for Malthes skyld. Og så nytter det ikke noget, at man ligger i sin seng og græder i et halvt år, for så mister han også sin mor eller far, det er ikke fair.

– Han er mit primære fokus. For han har et meget langt liv foran sig, som skal være godt.

Sat sine spor

 ??  ?? t g l u f r a h t e d a l B a r t s k E b ø l r o f s m o d g y s ’ s u n g a M
, a g a l a M i e d e t s l i t r a v g o n e d r ø f , e d ø d s u n g a M a d k i g g n i l d n a h e b e v i t a n r e t l a
. g n a g i
t g l u f r a h t e d a l B a r t s k E b ø l r o f s m o d g y s ’ s u n g a M , a g a l a M i e d e t s l i t r a v g o n e d r ø f , e d ø d s u n g a M a d k i g g n i l d n a h e b e v i t a n r e t l a . g n a g i

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark