Ekstra Bladet

Sådan går det i dag

-

Det er snart ved at være tre måneder, siden Magnus døde, og ’ kampen for Magnus’ døde med ham. Siden da har det været Julie Eids kamp at komme gennem hverdagen.

– Jeg er stadig et sted, hvor jeg står op om morgenen og får den tanke smidt i hovedet: ’ Fuck, Magnus er død’. Det starter min morgen med, og så skal man tage en dyb indåndig og beslutte sig for, at i dag står jeg også op og får gjort et eller andet.

Både Julie og Jeppe, Magnus’ far, har taget orlov fra deres jobs, og storebror Malthe har fået lov til at være mere hjemme. Julie får dagene til at gå med det, som hun mener er det allervigti­gste.

– Jeg prøver at fylde ting ind i mit liv, som giver me- ning. Og så prøver jeg at få alt det ud af mit liv, som ikke giver mening, og som ikke giver mig glæde eller energi.

Og blandt dagene er der både gode og dårlige.

– Nogle dage kommer jeg ud ad døren, men så går jeg tilbage igen, tager mine sko af og lægger mig i sengen.

– Jeg er nok ikke den samme glade og sprudlende Julie, som jeg var før i tiden. Jeg er nok mere stille og trist i det. Men det tænker jeg er helt normalt.

Vær god

I dag spiller Magnus en central rolle i det liv, som Julie Eid og resten af familien lever.

– Han kunne ikke forstå, hvis man var onde ved hin- anden. Så vi skal huske at nyde livet og være søde ved hinanden.

– Magnus’ livsglæde og hans måde at være på, mens han var syg, det tager jeg med mig. Jeg har lært så meget af ham. Hvis sådan en lille fyr kan være så stærk og så sej, så kan jeg også. – Hvordan ser fremtiden ud? – Den skal nok lykkes og blive god. Jeg var nødt til at beslutte, om jeg havde lyst til at leve eller ikke. Og det blev jeg enig med mig selv om, at det ville jeg. Og så skal det liv også være godt. Jeg skal have tid til at komme igennem det.

– Vi har lært at sætte pris på livet nu og her og på hinanden. Og det håber, jeg at vi bliver ved med.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark