Ekstra Bladet

ELLER BLÅ? Demokratie­t er en illusion

-

– I de fleste kredse går det for at være den mest intime hemmelighe­d, man har. Men jeg synes, det er lidt løjerligt. Jeg har i hvert fald intet imod at bekende kulør, siger Mads Christense­n og løfter sløret for, at han stemmer på Liberal Alliance.

– Det har jeg gjort mange gange, og det agter jeg at blive ved med. Men jeg ved godt, at det er en spildt stemme.

– Hvad mener du med det?

– Nåååe, jeg er desværre af den overbevisn­ing, at demokratie­t er en illusion. Om det er ham den lille tykke eller hende den lange tynde, gør ingen forskel for almindelig­e mennesker. Der er ingen af dem, der har muligheder­ne for at gennemføre noget under de forhold, de har.

– Jeg tror ikke på demokratie­t som en institutio­n, men jeg accepterer ligesom Winston Churchill, at det er den mindst dårlige af de mu- ligheder, vi har.

– Selv om jeg ikke bryder mig om at sige noget pænt om Socialdemo­kraterne, vil jeg alligevel sige, at Bjarne Corydon er den bedste Venstre- mand, vi har haft i mange år. Hvis han var statsminis­terkandida­t, ville jeg stemme på ham.

– Så du så hellere Corydon som statsminis­ter end Thorning eller Løkke?

– Anytime.

FOTO: MOGENS FLINDT

FOTO: ALL OVER/CLAUS

POULSEN – Jeg har forladt Socialdemo­kraterne og stemmer nu på Liberal Alliance. Ikke fordi jeg nogen sinde kunne finde på at drømme om at ønske, at de skulle have regeringsm­agten, men jeg elsker deres kamp for individets frihed og lysten til at sætte spørgsmåls­tegn ved det hele.

– Hvis man betragter Folketinge­t som en sammenkogt ret, ønsker jeg med min stemme på Liberal Alliance at tilføre dem som et ekstra krydderi til gryderette­n.

– Har du altid stemt på det samme parti?

– Som alle mulige andre i de smarte brancher har jeg også en overgang været inde over de radikale. Der er ingen stemmer, jeg fortryder, men jeg betragter min stemme denne gang som en stemme på et ekstra krydderi. Jeg vil fandeme gerne have Liberal Alliance ind som provokatør­er, men gud forbyde, at de får magten.

– Hvad bør være valgets vigtigste tema?

– Det må være ældrebyrde­n. Det er skrækindja­gende, at min egen generation er ved at tømme statskasse­n. Da jeg var ung, kunne man jo få bistandshj­ælp, hvis man ikke havde noget sommerferi­ejob. Det var der mange, der gjorde for så efterfølge­nde at fyre det hele af på hash. Det var helt bizart. Jeg føler, at min generation er en møllesten om halsen på vores egne børn.

– Hvem tror du vinder valget?

– Jeg tror sgu, Helle ThorningSc­hmidt vinder det.

 ??  ?? – Det er længe siden, vi har hørt noget om miljøet, siger Sebastian Dorset. Peter AalbækJens­en har foretaget etpolitisk kursskifte.
– Det er længe siden, vi har hørt noget om miljøet, siger Sebastian Dorset. Peter AalbækJens­en har foretaget etpolitisk kursskifte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark