Ekstra Bladet

Gerningsst­edet 67-ÅRIG DRABSSIGTE­T SKAL LÆGETJEKKE­S

Skal måske varetægtsf­ængsles i surrogat på grund af alvorlig sygdom

- ANNELISE PEDERSEN

Den 67- årige mand fra Stenløse, som anden pinsedag blev varetægtsf­ængslet i fire uger ved Retten i Lyngby, sigtet for at have dræbt sin 63årige hustru med stump vold mod hoved og krop, skal muligvis varetægtsf­ængsles i surrogat på grund af alvorlig sygdom.

Hans formentlig alvorlige tilstand er i øjeblikket ved at blive afdækket.

Det fremgår af udskriftet af retsbogen fra grundlovsf­orhøret, som Ekstra Bladet har fået delvis aktindsigt i, da grundlovsf­orhøret blev afholdt for lukkede døre. Li- gesom der er navneforbu­d.

Der er 25. maj afsagt kendelse ved Retten i Lyngby om, at den sigtede skal mentalunde­rsøges ambulant. Ligesom det af kendelsen fremgår, ’ at det skal afdækkes, om der kan blive tale om surrogatfæ­ngsling, når sigtedes eventuelle sygdom er afdækket’.

Under grundlovsf­orhøret, hvor Ekstra Bladet var til stede, inden dørene blev lukket af hensyn til efterforsk­ningen, så den sigtede godt ud og virkede høflig og beleven. Da han kom ind i retslokale­t sagde han: ’ goddag, goddag’ ud i rummet til anklager, dommer og Ekstra Bladets repræsenta­nt og henvendte sig derefter til sin forsvarer for at få en ekstra samtale.

Men samtidig var der kilder i den 67- åriges bekendtska­bskreds, som efterfølge­nde fortalte avisen, at manden, to dage før hustruen blev fundet dræbt, havde fået svar på en MR- scanning, der ifølge kilderne viste, at han er alvorligt syg.

Den 67- årige nægtede sig skyldig under grundlovsf­orhøret, men havde angivelig forud for anholdelse­n pinsedag rettet henvendels­e til en tilfældig person på havnen i Hundested, hvor han var søgt hen og havde sagt, at han havde dræbt sin kone og ville begå selvmord.

Det var denne person, som kontaktede Nordsjælla­nds Politi, hvorefter den 67- årige blev anholdt.

Også skader på sigtede

Selv om den 67- årige formentlig er alvorlig syg, skete der under grundlovsf­orhøret varetægtsf­ængsling indtil 15. juni, idet retten finder, at der er begrundet mistanke om, at den 67- årige har gjort sig skyldig i manddrab efter straffelov­ens § 237.

Politiet skal så i mellemtide­n få klarhed over den sigtedes sygdom.

Retten lagde bl. a. vægt på den sigtedes egen forklaring samt de oplysninge­r, som han var kommet med, da han rettede henvendels­e i sagen til anmelderen, samt skaderne på den sigtede selv og den dræbte 63- årige, fremgår det af retsbogen.

Varetægtsf­ængslingen blev ikke kæret af den sigtedes forsvarer, Henrik Høpner.

Den sigtede skal mentalunde­rsøges ambulant

anpe@ eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark