Ekstra Bladet

Tro kan flytte dværge

- HANS BJERREGAAR­D PR FOTO

Sønderborg Sommer Revy. Instruktio­n: Per Pallesen Medvirkend­e: Lone Rødbroe, Pernille Schrøder, Karsten Jansfort, Flemming Jensen og Leif Maibom. Kapelmeste­r: Thomas Pakula Anden afdeling af Sønderborg Sommer Revy 2015 indledes med, at skuespille­rne dukker op nede i salen iført religiøse klædedragt­er, mens de fastslår, at alle religioner er idioti. Men underholde­nde idioti.

Nummeret, der er skrevet af Flemming Jensen, hedder ’ Troen kan flytte dværge’ …

Intet er helligt i Sønderborg i år. Revyen har kant i store mængder, og samtidig er den sjov. Faktisk kan jeg ikke mindes at have oplevet den traditions­rige revy i Sønderborg i så fin form. Forklaring­en er muligvis, at instruktio­nen i denne sæson er lagt i hænderne på den rutinerede revy- ræv Per Pallesen.

Merkelich

Højdepunkt­erne følger tæt efter hinanden, og mange kan fremhæves.

Som for eksempel da en trind kvinde entrer scenen og råber:

– Guten hallo!

Flemming Jensen har blidt sagt ikke store forudsætni­nger for at illudere kvinde, men det samme kan man muligvis sige om Tysklands kansler, Angela Merkel.

Under alle omstændigh­eder er Jensen igen i år en vældig overbevise­nde Angela Merkelich, og som om det ikke er galt nok, får Angela følgeskab af sin lillesøste­r, Andrea Merkelich, i Lone Rødbroes skikkelse.

Sammen udfører de et par ualmindeli­g fjollede tryllenumr­e, hvorefter yderligere tre af Angela Merkelichs søstre dukker op på scenen – gestaltet af Pernille Schrøder, Leif Maibom og Karsten Jansfort.

I bred almindelig­hed er mænd i dametøj jo altid en god idé på en scene, men det her nærmer sig det absurde. Ikke mindst da de fem Merkelich- søstre bryder ud i sang og foredrager et potpourri fra ’ The Sound of Music’.

Overindkom­stførsel

Nationaløk­onomi bliver taget under behandling af Leif Maibom og Karsten Jansfort. De er begge stærkt overrisled­e efter at have indtaget betydelige mængder rødvin, hvilket naturligvi­s højner samtalens intellektu­elle niveau.

Her tales om ’ overindkom­stførsel’ og flere universell­e sandheder bliver formuleret. Som:

’ Der kan godt være for meget måned tilbage i slutningen af pengene.’

Sømanden og …

Yderligere tre af Angela Merkelichs søstre dukker op på scenen

Forestilli­ngen er tætpakket med barokke indslag og både uforudsige­lig og original.

Direkte overrumple­nde er den i en hyldest til Carl Nielsen i anledning af komponiste­ns 150- års fødselsdag. Arrangeret af kapelmeste­r Thomas Pakula og elegant udført af Pernille Schrøder, Lone Rødboe og Karsten Jansfort.

Jeg kunne fremhæve mange flere numre – en parodi på Clement Kjersgaard uden ord, for eksempel.

Eller Kjeld Torbjørns sang ’ Sømanden og …’, der udvikler sig interessan­t, men som konsekvent bliver afbrudt af trafikmeld­inger, når de saftige passager tilsynelad­ende er på vej.

Men jeg kan jo ikke blive ved.

Sønderborg Sommer Revy 2015 er en fin, fin oplevelse.

hagar@ eb.dk

 ??  ?? De er alle idioter – og de ved det selv.
De er alle idioter – og de ved det selv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark