Ekstra Bladet

VILLE BO I SKOVEN Emilies far taler ud: Derfor stak de af

Rene Andersen kom tidligt søndag morgen hjem til Hedehusene med sin datter

- CAMILIA SOLTANI EKSTRA BLADET TV E K S T R A B L A D E T 3 1 . M A J

– De har bare været hamrende forelskede.

Rene Andersen var en dybt lettet mand, da Ekstra Bladet mødte ham søndag eftermidda­g i sit hjem i Hedehusene.

Det var ikke meget søvn, han nåede at få, før han i nat skulle til Tønder for at hente sin 14- årige datter, Emilie Andersen, der har været forsvundet med sin kæreste i en uge.

– De har ikke haft mulighed for at se hinanden i en halvanden måneds tid, da vi alle har haft travlt. Men de savnede hinanden så meget, at de ikke kunne holde det ud, fortæller Rene Andersen.

Blev ikke sur

De to unge kærester tog sammen til Tønder uden mobiltelef­oner. De ville bo sammen i et telt i skoven. 15- årige Rasmus havde også taget 8000 kr. af sine konfirmati­ons- penge med sig på flugten.

– Jeg har lært, at man ikke skal råbe og skrige ad børn, når de gør noget forkert. Man skal sætte sig ned og snakke med dem. Så det var det, jeg gjorde, fortæller Rene Andersen.

Emilie og Rasmus blev fundet af en jæger, der ved et tilfælde fandt kæreste- par- ret i skoven ved Tønder. Han tænkte straks på efterlysni­ngen og kontaktede politiet.

Det var planlagt

Familien har ikke haft nogen mistanke om, at de to unge kærester kunne finde på at stikke af sammen. Emilies far undrede sig dog, da datteren for en måned siden kom hjem med et telt:

– Jeg spurgte Emilie, hvad hun skulle bruge teltet til. Men hun sagde, at hun gerne ville slå det op i haven for hyggens skyld. Jeg tænkte ikke mere over det.

De savnede hinanden så meget, at de ikke kunne holde det ud

Rene Andersen har ønsket, at 14- årige Emilie ikke skal interviewe­s om sagen. Hun er autist, og hun har det stadig svært med episoden. Han understreg­er dog, at Emilie fortsat må være kæreste med Rasmus:

– Jeg tror absolut ikke, det kommer til at ske igen. Hun har forstået, at det var forkert, afslutter Rene Andersen.

De to unge mødtes på internette­t for syv- otte måneder siden. De blev dybt forelskede og besøgte flere gange hinanden. cs@ eb. dk

 ??  ?? Rene Andersen, Emilies far, synes, det er i orden, at datteren og Rasmus fortsat er kærester.
Rene Andersen, Emilies far, synes, det er i orden, at datteren og Rasmus fortsat er kærester.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark