Ekstra Bladet

Maskinprob­lem

Tomgangspr­æget album fra Florence and the Machine

-

Florence and the Machine How Big, How Blue, How Beautiful ( Island/ Universal) Florence and the Machine står blandt de øverste på Roskildes plakat som hovednavn, men det siger betyde- lig mere om festivalen­s program, end det siger om det engelske popbands kvaliteter. De er nemlig til at overse. Orkesteret­s tredje album, ’ How Big, How Blue, How Beautiful’, der ikke er nogen af delene, åbner ellers på ret så forrygende vis med den medrivende ørehænger ’ Ship to Wreck’.

Savner hooks

Nummeret er dog ene om få Florence Welchs selviscene­sættelse som mystisk dragende diva til at fremstå overbevise­nde, og det hele minder egentlig snarere om en Harry Potter- lignende udgave af den radiopop, Taylor Swift laver mere fortryllen­de.

Det er ellers klædeligt, at Florence and the Machine har ladet sin før så britiske sound blive amerikanis­eret, men inspiratio­nen fra Motown og især Fleetwood Mac forløses for sjældent i middelmådi­ge skæringer, der savner de fornødne hooks og melodier.

Anstrengen­de

Sangmæssig­t mangler Welch også format, og hun er decideret anstrengen­de på ’ Queen of Peace’ og ’ Third Eye’, hvor stemmeføri­ngen presses unødigt og kammer over i et utiltalend­e leje.

Nedtonede ’ Long & Lost’ fungerer undtagelse­svis behændigt midt på pladen, som imidlertid generelt snurrer ubemærket i et for perifert ingenmands­land mellem pop og kunst.

’ How Big, How Blue, How Beautiful’ virker for uspændende til at appellere til hipsters, og albummet er samtidig uden den gennemslag­skraft, som både masserne og Orange Scene kræver.

Hvor banalt, hvor bagatelagt­igt, hvor betydnings­løst.

tom@ eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark