Ekstra Bladet

Tysklærer på afveje KVAJEBAJER

- FOTO: SIMON FALS

Anders Jerichow har båret den svulstige titel i ti år. En pæn mand, der ikke er taget i at mene noget grimt om andre offentligt. Det skulle da lige være Israels fjender.

Jeg må i øvrigt huske at anerkende ham for at have inviteret mig til at tale om netop ytringsfri­hed på PENs bogmesse- stand i Bel- la Center for et par år siden.

ved PEN er, at DET TRISTE den internatio­nale organisati­ons hyldest til redaktione­n af det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo har vakt protester i medlemskre­dsen, fordi bladet gør grin med religioner, religiøse overhovede­r, guder og af- guder. Personligt har jeg aldrig kunnet se anden forskel på dem, end at afguder er dem, andre trossamfun­d tilbeder.

nye præsident DANSK PENs er den 71- årige endnu mere fnugfri Per Øhrgaard, der er tysklærer på Københavns Universite­t. Hvad enten det skyldes indbildt for- nemhed eller skræk for at dumme sig, ville han forleden ikke lade sig interviewe, men kun besvare spørgsmål fra Jyllands- Posten via mail.

Det fremgår, at foreningen har 350 medlemmer. Nogle stykker har dog meldt sig ud i protest mod, at PEN ikke kunne samle sig til at støtte den svenske

har der været FOR ALDRIG større behov for frihedskæm­pere, som kan forklare nationen, at friheden til at tale og skrive ikke er artig. Samt at den først er noget værd, når man forsvarer folk, man er dybt uenig med

Det bliver ikke hos tysklærere­n, denne omsorg for det frie ord kan hentes.

bf@ eb.dk

 ??  ?? PENs nye præsident er den fnugfri 71- årige Per Øhrgaard, der er tysklærer på Københavns Universite­t.
PENs nye præsident er den fnugfri 71- årige Per Øhrgaard, der er tysklærer på Københavns Universite­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark