Ekstra Bladet

ARNESENS PLAN:

Frank Arnesen jagter træner til sin nye græske klub, og Michael Laudrup er toppriorit­eten

- MICHAEL QURESHI

Det er ikke mange dage siden, Frank Arnesen blev præsentere­t som ny sportsdire­ktør i den græske klub PAOK.

Men Arnesen er allerede gået i gang med sin første store opgave i den græske topklub.

Den danske sportsdire­ktør skal finde den bedst mulige træner til PAOK, der sluttede på tredjeplad­sen i den netop afsluttede sæson. Arnesen er allerede begyndt at arbejde med en rekrutteri­ngsliste, men øverst på listen står det allerede klart, at Michael Laudrup er ønsketræne­ren.

De to kender hinanden indgående fra landsholds­dagene og har ikke mindst bevaret et godt forhold til hinanden siden da. De har begge haft store poster i internatio­nal fodbold efter karrieren, men har endnu aldrig haft muligheden for at arbejde sammen.

I samarbejde med Ekstra Bladet har den græske avis Gazzetta forhørt sig hos topkilder i PAOK- bestyrelse­n, der allerede har diskuteret muligheden for, at Arnesen kan trække på forholdet til Laudrup og lokke ham til Grækenland.

Både Arnesen og Laudrup er i disse dage i Danmark, og det er ikke utænkeligt, at de tager en snak omkring fremtiden.

Det er dog et ekstremt komplicere­t regnestykk­e. Laudrups rådgiver Bayram Tutumlu begraves i henvendels­er fra stort set alle kontinente­r i verden, men lige nu venter Laudrup- lejren med at beslutte sig om noget som helst.

Stort spillerbud­get

Michael Laudrup skulle dog allerede være bekendt med Arnesens ønske om et fremtidigt samarbejde.

Laudrups kontrakt med Qatar- klubben Lekhwiya udløber i juli. Han har allerede har vundet mesterskab­et og pokalturne­ringen og er tilmed kåret til årets træner i Qatar. Lekhwiya er desuden i kvartfinal­erne i den asiatiske Champions League, men her spilles næste runde først i august, og det er derfor ikke sikkert, at Laudrup står i spidsen for klubbens videre færd i den turnering.

Det, Arnesen kan lokke Laudrup med, er et stort spillerbud­get signeret af klubbens præsident, rigmanden Ivan Savvidis.

Han har lovet Frank Arnesen store økonomiske muskler til at hente både en profileret træner samt flere etablerede internatio­nale profiler. Michael Laudrup tjener i Qatar 26 mio. kr. netto, men den hyre vil han få svært ved at sikre sig andre steder end i den stenrige arabiske oliestat. I PAOK ville man ifølge græske pressekild­er dog stadig kunne lokke med en stor løn trods Grækenland­s finansiell­e problemer.

Ifølge græske pressekild­er har Frank Arnesen flere navne på sin ønskeliste, hvis Laudrup ikke kaster noget af sig. Watford- manager Slavisa Jokanovic er også et navn, Arnesen lurer på.

PAOK har store ambitioner om at lande mesterskab­et i den kommende sæson for næsen af storklubbe­rne Olympiakos og Panathinai­kos. Først skridt på vejen var ansættelse­n af Frank Arnesen, der nu skal trække på alle sine internatio­nale forbindels­er.

miq@ eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark