Ekstra Bladet

Ligger lunt i svinget

-

1- 0 selv varm på den tyske klub, der i den den kommende sæson skal spille Europa League?

– Jeg ved, at jeg har præsteret godt, og jeg har allerede sagt, at jeg gerne vil prøve andre spændende ting. Men om det bliver i det her vindue eller til vinter, ved jeg ikke.

– Jeg har gjort, hvad jeg kunne, så nu er det op til andre.

– Hvad siger du til Augsburg?

– Lige nu har jeg ikke hørt mere, end jeg kunne læse i Ekstra Bladet. Jeg lader mine agenter og storebror stå for det show, og de må ta’ knoglen og ringe, når der er noget konkret.

– Jeg har ikke selv hørt noget som helst og forholder mig helt roligt. – Taler du tysk? – Jeg har haft det i gymnasiet, så det kan jeg nogenlunde godt. Men jeg ved jo ikke, om jeg får brug for det, sagde Erik Sviatchenk­o efter FC Midtjyllan­ds 0- 1- nederlag til FC Nordsjælla­nd i Farum Park.

Jeg lader mine agenter og storebror stå for det show, og de må ta’ knoglen og ringe, når der er noget konkret

Afviste ukrainsk tilbud

Midterfors­vareren var skiftet ud, da Emiliano Marcondes ét minut inde i overtiden slog til.

Han har haft lidt med baglåret, så der var tale om en forebyggen­de udskiftnin­g, og Sviatchenk­o er klar til en mulig afskedskam­p mod Sønderjysk­E.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r var Augsburg ikke til stede i Farum Park, men den tyske klub har i foråret set midterfors­vareren flere gange, og en officiel henvendels­e til FC Midtjyllan­d skulle være på vej fra Pierre- Emile Højbjergs klub.

Erik Sviatchenk­o har to gange tidligere været tæt på at skifte væk fra Heden.

Som 19- årig afviste han et meget attraktivt tilbud fra ukrainske Karpaty Lviv, mens FCM sidste sommer afviste et tilbud fra FCK på et tidspunkt, da Sviatchenk­o troede, at han skulle til hovedstade­n.

Stærk udgave

– Jeg har snart spillet 100 Superliga- kampe, så selvfølgel­ig er jeg moden til at komme til udlandet. Alle de ting, jeg har oplevet i min FC Midtjyllan­d- tid, gør, at jeg både fysisk og mentalt står i en stærk udgave.

– Men det er ikke helt op til mig at vurdere, om jeg skal af sted eller ej.

– Det handler om at finde den rette timing, sagde Sviatchenk­o og understreg­ede, at han ikke ville af sted for enhver pris. Så Norge er i hvert fald udelukket ...

– Potentiale­t i FC Midtjyllan­d er så stort, og der er stadig masser at opleve. Jeg kan stadig udvikle mig her, og lige nu glæder jeg mig til at opleve Europa, konstatere­de dansk- ukraineren, der helt sikkert kommer til at opleve Europa i den kommende sæson.

Spørgsmåle­t er så bare, om det bliver i FC Midtjyllan­dtrøjen.

gisle@ eb.dk

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark