Ekstra Bladet

Kogetid: 8 minutter 1 2

Nåede kun at lave to frispark - det var nok til både gult og rødt

- JAN KJELDTOFT

0-1 Steve de Ridder ( 15), 0-2 Brandur Olsen ( 21), 1-2 Marvin Pourié ( 82). ------------------------------ Otte minutter. Det er jo næsten hurtigere end for tidlig sædafgang …

Daniel Jensen blev skurk i det, der måske blev veteranens afskedskam­p i Haderslev. Ind i det 63. minut. Gult kort i det 66. Og gult/ rødt i det 71. minut.

Den 35- årige københavne­r nåede vel dårligt at få sved på trøjen!

– Nu ved jeg jo ikke, om det er afskedskam­pen … Men jeg har da nok karantæne næste weekend, siger en stille og relativt afklaret Daniel Jensen efter kampen mod de gamle kumpaner fra FCK.

– Hvad sker der? Føler du, det er en urutineret dommer, der går i aktion?

– Ja, det må man da sige. Jeg går ned i en tackling, og som jeg føler det, spiller jeg bolden og rammer manden derefter. Døm frispark – og så er det dét, vil jeg mene. Det er jo det første frispark, jeg laver i hele kampen. Jeg forstår ikke, hvorfor han ikke selv træffer afgørelsen, men i stedet skal henvende sig til fjerdedomm­eren om, hvorvidt aktionen er til kort. Jeg synes, han selv burde

Jeg forstår ikke, hvorfor han ikke selv træffer afgørelsen, men i stedet skal henvende sig til fjerdedomm­eren om, hvorvidt aktionen er til kort. Jeg synes, han selv burde vurdere det

vurdere det, siger Daniel Jensen.

Han er mildest talt ikke imponeret over Jørgen Daugbjerg Burchardts håndtering af den afmålte tid, Daniel Jensen fik lov at røre græsset.

– Jeg spørger ham direkte om det, og han svarer, at han var i tvivl om, hvorvidt den var til direkte rødt, siger Daniel Jensen og lyder stadig helt vantro. Efter det vidste jeg godt, det måske var ved at blive lidt personligt, ikke.

– Ved det andet gule kort, jamen … Rurik er god til at falde, det ved vi alt om, så han spiller klogt. Jeg prøver at undgå ham, stikker foden ud og står sådan set stille, men han lader sit ben falde ind i mit, og så er spillet kørende. Jeg prøver af alt magt at undgå at trække et gult kort, altså, alt andet ville jo være fuldstændi­g åndssvagt, når man lige har fået et. Men … Ja, en lidt mere rutineret dommer havde måske dømt lidt anderledes.

– Vi får ovenikøbet et rødt kort til, som – synes jeg – er meget, meget tvivlsomt. Hvis det er til rødt, så skal der altså stikkes rigtigt mange røde kort ud i fremtiden.

– Hvad tænkte du efter den anden episode?

– Jeg tænker da, at nu er det måske ved at blive lidt små- personligt.

– Har du haft noget kørende med ham?

– Det ved jeg sgu ikke rigtigt. Det kan da godt være, der var lidt sidste gang, hvor der manglede noget strømpetap­e og alt muligt andet lort, og det kan da godt være, det stikker så dybt. Det er da bare ærgerligt – også for ham – for som dommer har man jo også ambitioner om at komme ud at dømme internatio­nalt, og jeg synes i hvert fald, at linjen lige nu går den helt forkerte vej herhjemme i Danmark.

– Jeg ved godt, du er uskyldig – men du må da alligevel være lidt brødebetyn­get?

– Jeg prøver jo netop at komme ind og give holdet lidt gejst, og nu svigter jeg så ved at blive smidt ud. Men jeg vil sige, at jeg ville gøre det samme igen i tilsvarend­e situatione­r. Jeg føler ikke, at specielt den anden er til gult kort, og det er da noget ejendommel­igt at skulle forlade banen, fordi man har lavet to frispark i en kamp.

toft@ eb.dk

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark