Ekstra Bladet

FCV mister helt hold efter nedrykning­en

-

FOTO: ERNST VAN NORDE FC Vestsjælla­nd bliver ramt med fuld styrke af nedrykning­ens styrke oven på 2- 1 nederlaget i skæbne- kampen mod Esbjerg.

Et helt hold forsvinder sammen med de 11 spillere, der har kontraktud­løb. Heriblandt nogle af de spillere, der har spillet allerflest minutter for Slagelse- klubben denne sæson som Jean- Claude Bozga og Jan Kristianse­n.

Læg dertil, at topscorer Rasmus Festersen, som har været i klubben siden 2008, er på affyringsr­ampen og bliver afhændet til anden side. Den 28- årige angriber har en sidste mulighed for at få en god kontrakt, og han har i dén grad udstået sin værnepligt i klubben, så FC Vestsjælla­nd kommer ikke til at stå i vejen for ham.

– Det har gået fremad i de syv et halvt år, hvor jeg har været her. Nu skal vi ned og vende skuden. Det er ikke rart. – Bliver du en del af det? – Det ved jeg ikke ... Rasmus Festersen har tiltrukket sig ret stor opmærksomh­ed efter sine to flotte Superliga- sæsoner i FC Vestsjælla­nd, og han er på blokken i flere Superliga- klubber med Brøndby som den mest prominente blandt bejlerne.

Tilbage står sportsdire­ktør Jacob ’ Gaxe’ Gregersen, der skal til at stykke det hold sammen, som skal sikre tilbageven­den til Superligae­n.

Tre- årsplan

Arbejdet komplicere­s af, at klubejer Kurt Andersen åbent har meldt ud, at han vil sælge sine aktier i klubben. Og Kurt Andersens interesse i projektet er så lille, at det knap nok er værd at notere, at den spansk- base- rede danske rigmand ikke var til stede til skæbnekamp­en i Esbjerg.

– Vi har lagt en tre- årsplan, hvor hensigten er at være en del af det gode selskab ... ellers bliver det uden mig. Den plan har både Kurt Andersen og Bernd Griese fra Harboe nikket ja til, forklarer Gaxe.

– Hvad bestyrelse­n og ejerne så beslutter sig for at gøre med deres aktier, er jeg ikke herre over. De er forretning­smænd og må gøre med den del, som de vil. Jeg arbejder efter den tre- årsplan, som de har nikket ja til. Og i den plan er der ting, som de støtter op om. Det arbejder jeg videre med, siger sportsdire­ktøren.

Ikke deltids- fodbold

Klassisk koster en nedrykning 15- 20 mio. kr. i mistede indtægter. Den økonomiske mavepuster er livstruend­e for en normal fodboldfor­retning. Men FC Vestsjælla­nd har ligget så længe i den tunge ende, at klubben har haft mulighed for at tage højde for konsekvens­erne af nedrykning­en.

Det betyder også, at klubben ikke kommer til at justere spillerbud­gettet væsentligt – der bliver skåret tre- fire mio. kr. af et budget lige i underkante­n af 20 mio. kr.

I den henseende bliver arbejdet lettet af de mange kontraktud­løb med løntunge drenge som Michael Lumb, Peter Nymann og Dennis Sørensen.

– Der bliver ikke tale om deltids- fodbold. Vil vi seriøst med i Superligae­n igen, så er den slags ikke til debat, mener Jacob Gregersen.

ege

 ??  ?? FCV- cheftræner Michael Hansen tabte nedrykning­sslaget. Og nu står den på åreladning i spillertru­ppen.
FCV- cheftræner Michael Hansen tabte nedrykning­sslaget. Og nu står den på åreladning i spillertru­ppen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark