Ekstra Bladet

Farvel FCV – I vil ikke blive savnet! FOR BLOT

-

14 dage bragte Ekstra Bladet historien om Anja Andersens efterladen­skaber i Slagelse. Otte år efter Champions League- triumfen stod pokalerne, trøjer, maskotter og andet godt fra storhedsti­den i en fyrkælder – og holdet i 3. division.

har Kurt Andersen- projektet FC SÅ HØJTFLYVEN­DE Vestsjælla­nd ikke været, men ligesom Anjas håndboldev­entyr mangler den helt solide forankring.

Ja, Kong Kurt har kunnet skabe et Superligah­old, men som fodboldorg­anisation er FCV helt væk.

Ingen talentudvi­kling, intet elitemiljø bortset fra det kommende 1. divisionsh­old, halvskuffe­nde lokal tilskuerop­bakning og en kultur, der ikke nødvendigv­is kan bære en lang nedtur.

er det ikke svært at fælde dommen over nedDERFOR rykningen: Farvel FCV – I vil ikke blive savnet.

På alle tilgængeli­ge parametre er det klart et plus for Superligae­n, at Esbjerg – trods en vildt skuffende sæson – blev i den fineste række og at FCV og Silkeborg bliver erstattet af AGF og Viborg.

Nu er Michael Hansen så medlem af en uhyre eksklusiv klub, nemlig den hvor medlemmern­e er rykket ud både af Superligae­n og 1. division...

man alliDERFOR SKAL gevel tage hatten af for det forår Michael Hansen og FCV leverede og sørgede for noget liv i bunden.

At holdet med fem nederlag i de første fem kampe i foråret hverken mentalt eller fysisk var klar hænger på hele staben omkring holdet – også den nytiltrådt­e sportsdire­ktør Jacob Gaxe Gregersen.

Til gengæld så sportsdire­ktøren formentlig rigtigt i ikke at svinge øksen over træneren. Pointhøste­n siden de første fem kampe har i hvert fald været i orden, en pokalfinal­e blev nået – og hele vejen igennem har der ikke været tegn på et tabt omklædning­srum.

Hansen så medlem af en uhyre eksNU ER MICHAEL klusiv klub, nemlig den hvor medlemmern­e er rykket ud både af Superligae­n og 1. division...

Han og sportsdire­ktøren kan så til gengæld starte helt forfra. 11 spillere har kontraktud­løb og et bud herfra er, at højest et par stykker får forlænget. Gennemsnit­alderen er tårnhøj hos FCV og det har i hvert fald ikke været dér U21- landstræne­r Jes Thorup har set emner til EM- holdet…

afgørelse faldt, da Brøndby fik deres DAGENS ANDEN bronzemeda­ljer. Ja, ja – tillykke med dem og med tanke på mange års fiaskosæso­ner, så er det selvfølgel­ig en kæmpe optur for klubben, men det virker sgu’ alligevel underligt at se Brøndby stille sig tilfreds med at være Danmarks tredjebeds­te mandskab.

Oven i købet bronzemeda­ljer man ikke har været i nærheden af at veksle til noget mere ædelt.

kommet et stykke, men uden markante BRØNDBY ER forstærkni­nger er de gul- blå- bronzevind­ere ikke i nærheden af at udfordre FCM og FCK næste sæson.

Hvad nu? Ja, aflys bare sidste runde. Sjældent har en mere ligegyldig Superligae­runde set dagens lys.

Ekstra Bladet afslører i dag, at Frank Arnesen vil PS: lokke Michael Laudrup til Grækenland og PAOK. Tjae, så længe lønnen ikke bliver udbetalt i statsoblig­ationer, så ville det være et smukt stykke fodboldhis­torie med elegance i højsædet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark