Ekstra Bladet

Søren Kjeldsen snupper stort trofæ i irsk uvejr

-

Søren Kjeldsen vandt sin første turnering på European Tour i seks år, da han efter en dramatisk afslutning og omspil sikrede sig titlen i golfturner­ingen Irish Open.

Danskeren gik ind til finalerund­en med et forspring på to slag, men i hård blæst måtte han se føringen fordufte, da det blev til en bogey på 17. hul.

Derfor skulle han i omspil med Eddie Pepperell og Bernd Wiesberger, og trods gedigne nerver tog Kjeldsen sejren allerede på første omspilshul med en birdie, da bolden trillede rundt i hulkanten for til sidst at dumpe i.

– Jeg må sige, at mit hjerte

En brutal dag

FOTO: AP sad helt oppe i halsen, da jeg så, at bolden begyndte køre rundt som en hestesko i hullet, fortæller danskeren til Reuters.

– Men at se den dumpe i var et af de største øjeblikke i min karriere, fortæller en lettet Søren Kjeldsen. Sejren var hans fjerde på European Tour, men den seneste var i 2009, og den 40- årige dansker frygtede i den grad, at titlen ville glide ham af hænde.

– Alt i alt var det bare en brutal dag derude ( på banen, red.), og jeg tabte slag både til højre og venstre, lyder det fra Kjeldsen.

Ud over trofæet og førstepræm­ien på godt tre millioner kroner betød topplaceri­ngen også, at Søren Kjeldsen fik en billet til årets British Open – en af de fire majorturne­ringer.

Irish Open er generelt en god turnering for danske golfspille­re. I 2002 blev turneringe­n vundet af Søren Hansen, mens Thomas Bjørn tog sig af titlen i 2006.

Jeg må sige, at mit hjerte sad helt oppe i halsen, da jeg så, at bolden begyndte køre rundt som en hestesko i hullet

 ??  ?? Søren Kjeldsen måtte i omspil for at sikre sejren i Irish Open, og den 40- årige dansker var nervøs til sidst.
Søren Kjeldsen måtte i omspil for at sikre sejren i Irish Open, og den 40- årige dansker var nervøs til sidst.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark