Ekstra Bladet

Skrøbelig

- All@ eb.dk

Film- udgaven af Bettie Page fra ’ The Notorious Bettie Page’. Bunny Yeager var navnet, og han tog Bettie med til den nu nedlagte safari- park i Boca Raton, Florida, hvor hun både blev fotografer­et nøgen og iført leopard- plettet bikini i selskab med et par spil- levende geparder.

Yager sendte billederne til Hugh Hefner, der meget klogt besluttede at gøre en Playmate ud af Bettie Page. Hun blev fotografer­et til mandeblade­t kun iført nissehue foran et juletræ, mens hun vinkede skælmsk til fotografen – og dermed til læseren.

Mens de fleste Playmates kun har få måneder i rampelyset, var Bettie i vælten i årevis. Hun blev bl. a. kåret til ’ Miss Pin Up of the World’ og til ’ Dronningen af Kurver’ for sine velsiddend­e former.

Men pludselig forsvandt hun. Ingen forstod det, og ingen anede hvorhen. Væk var hun. Mange anså hende for at være død.

Hvad var der sket?

Genfødt kristen

Bettie var dog i live, men har senere sagt, at hun blev draget mod en kirke nytårsafte­n 1958 efter et skænderi med sin daværende mand om, hvordan de skulle tilbringe årets sidste dag.

Hun blev genfødt kristen og droppede alle forbindels­er til sit tidligere liv. Drømte om at blive missionær i Afrika, men blev afvist, fordi hun var fraskilt.

Det afholdt hende dog ikke fra i flere år op i 60’ erne at arbejde for forskellig­e kristne Bettie kunne nemt lokke mandfolk med en tur i kanen. organisati­oner, bl. a. for vækkelsesp­rædikanten Billy Graham.

Men hendes mentale tilstand var skrøbelig, og efter et par nye ægteskaber og skilsmisse­r fik hun et nervesamme­nbrud og havde et alvorligt sammenstød med den ejer af lejlighede­n, hun boede i.

Bettie Page blev diagnostis­eret som skizofren og tilbragte 20 måneder på et sindssyge- hospital i San Bernardino, Californie­n.

Ude igen angreb hun en vært for en anden lejlighed med en kniv, men blev frikendt på grund af sindssyge i gernings- øjeblikket. Hun blev sat under opsyn af staten i de næste otte år og kom først på fri fod igen i 1992.

Uvidende om kult- status

I alle de år havde Bettie Page været fuldkommen uvidende om den kult, der var opstået omkring hende. Billeder blev genoptrykt og udkom i bøger. Der blev lavet tegninger, T- shirts, plakater og udstilling­er – og Bettie tjente ikke en flad fem- øre på det.

I 1993 lavede hun et telefon- interview Bettie Page blev kåret for at have de bedste former. Telefon til Gudinden. med ’ Lifestyles of the Rich and Famous’ og fastslog, at hun var ingen af delene.

Tværtimod var hun ’ pengeløs og u- berømt’, sagde hun.

Det gik dog efterhånde­n op for hende, at der var noget om snakken, og hun hyrede Curtis Management Group, der også repræsente­rede boet efter Marilyn Monroe og James Dean, til at sørge for, at der kom nogle royaltypen­ge ind på kontoen.

Det kom der. Bettie fik økonomisk sikkerhed, og efter hendes død i 2008 som 85- årig

Bettie Page og Tempest Storm i en foto- optagelse. er pengene fortsat med at strømme ind. Alene i 2013 blev boet efter hende ti millioner dollars rigere, fremgik det af Forbes liste.

I sandhed en usædvanlig skæbne for en ung dame, der bare syntes, det var sjovere at blive fotografer­et end at sidde på et kontor dagen lang og hakke i en skrivemask­ine.

– Det kan nemt blive ensformigt, forklarede hun i 1998 til Playboy.

I skolen var hun kvik og blev kåret til den studerende, der ’ mest sandsynlig­t ville lykkes’ Bettie Page blev diagnostis­eret som skizofren og tilbragte 20 måneder på et sindssyge- hospital

 ?? FOTO: BUNNY YEAGER ??
FOTO: BUNNY YEAGER
 ?? FOTO: ALL OVER ??
FOTO: ALL OVER
 ?? FOTO: ALLSTAR PICTURE LIBRARY ??
FOTO: ALLSTAR PICTURE LIBRARY
 ?? FOTO: RUE DES ARCHIVES ??
FOTO: RUE DES ARCHIVES

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark