Ekstra Bladet

Landbrugss­tøtte i lufthavn

- ANNELISE PEDERSEN PRIVATFOTO anpe@ eb.dk

Landmand Johannes Demmer slog græsset i Aalborg Lufthavn og lavede det om til dyrefoder. Det mente EU ikke var berettiget til landbrugss­tøtte, fortæller DR P4 Nordjyllan­d. Den afgørelse har EU- domstolen nu ændret. 22- årige Sarah Straten med Annagaard Erbium, som er den ene af tre shetlandsp­onyer, der er blevet stjålet. privatfoto Sarah Straten, 22, fik sig noget af et chok, da hun lørdag aften kom hjem fra Jylland.

Tre ponyer, tre helt unge hingste, var forsvundet fra hendes Stutteri Stratensmi­nde ved Vallensbæk. Flere vidner har set en trailer køre derud, fortæller Sarah, der sammen med sin mor ejer det nystartede stutteri for shetlandsp­onyer.

Ponyerne hedder: Dalbo's Warrier, Annagaard Platin og Annagaard Erbium. Ponyerne gik på en lejet mark 150 meter fra stutteriet i Vallensbæk mose.

Hestetrail­er

– Vi havde været i Jylland hele dagen i går ( lørdag, red.) for at hente en ny pony. Da vi så kom tilbage om aftenen, stod der kun to heste i den fold, hvor de tre ponyer havde gået.

Vi gik i gang med at lede over alt – både i bil og med hund, og troede egentlig i første omgang, at det var nogle småpiger, der havde syntes, at det kunne være sjov at gå tur med nogle små ponyer.

Men de var ingen steder at finde. Og vi fik så at vide, at nogen havde set en hestetrail­er derude. Så det tegner jo ikke godt, siger Sarah.

– Hegnet var ikke brudt. Alt ser fuldstændi­g normalt ud, på nær at der mangler de tre ponyer. Hegnet fungerer. Der er strøm på. Og der var

Ponyen Annagaard Platin, der nu er stjålet.

Jeg er selvfølgel­ig bange for, at de er røget over grænsen

meget strøm på, for det er et kvæghegn, så de er ikke bare stukket af. For fire uger siden fik vi stjålet nogle grimer derudefra. Vi ved ikke, om det har noget med sagen at gøre. Kun en af ponyerne havde grime på, fordi den kunne være svær at få fat på.

Ponyerne er chippet

– Hvad skal folk gøre, hvis de ved noget eller ser noget?

– Alle må meget gerne holde øjne og øre åbne, hvis de ser noget mærkeligt. Hvis de ser, at der pludselig står tre ponyer i en baghave eller andet eller har hørt noget, så må de meget gerne kontakte

Københavns Vestegns politi på 43861448 eller ringe til mig på 28993782 eller 22510636

– Jeg skal bare have mine ponyer hjem.

Sarah fortæller, at de tre ponyer er chippet ligesom hunde.

Fin afstamning

– Og vi har alle papirer på dem, så de burde ikke kunne blive solgt herhjemme, men jeg er selvfølgel­ig bange for, at de er røget over grænsen, siger Sarah.

Ifølge Sarah er der tale om tre ponyer af rigtig fin afstamning til en pris af mindst 10.000 kroner pr. styk.

– Den ene er en helt nykåret avlshingst.

Tyveriet er anmeldt til Københavns Vestegns politi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark