Ekstra Bladet

THORUP ER THORUP ER ALLEREDE ALLEREDE PRESSET! PRESSET!

- Allan Olsen

nåede det sgu’. At finWAUW. FCM de en ny træner inden den første kamp i den nye sæson fløjtes i gang.

Manden, der skal fylde Glen Riddershol­ms størrelse 48 ud i guldsko er Jess Thorup – og skal vi lige fælde en umiddelbar dom over den ansættelse, så lyder den, at det er en fornuftig, troværdig og holdbar konstellat­ion.

valg af FCM, der ET DRIFTSIKKE­RT altså plantede fusserne i sold dansk jord – og det virker fornuftigt i en tid, hvor lidt larm i kulissen gør, at der ikke er brug for mere usikkerhed.

Samtidig er det en mand med indgående kendskab til dansk fodbold – og ikke mindst talentarbe­jde, som FCM må formodes stadig at bekende sig til.

Thorup er det selvfølgeF­OR JESS lig en stor mulighed for at arbejde mere kontinuerl­igt med en trup end han gjorde som U21- landstræne­r – og det er et naturligt step op for fynboen.

nemt? Nej, Jess ThoBLIVER DET rup er under pres fra start. Fordi:

At afløse en af de mest karismatis­ke trænere i Superligae­n er aldrig nemt. Resultater­ne er selvfølgel­ig afgørende, men både internt og offentligt var Riddershol­m en stærk vare. Thorup er anderledes afdæmpet – og det skal omgivelser­ne acceptere.

Succes er utaknemmel­ig, specielt i fodboldver­denen. Man vinder et mesterskab og straks forventer ledelse og fans mere. Og mesterskab? Nej, det er svært at se FCM gentage triumfen med et FCK, der har oprustet voldsomt og et Brøndby- mandskab, der også spiller med musklerne. Og er man så tilfreds med bronze i FCM?

Sæson to efter et mesterskab ER bare vanskelig. Er spillerne blevet en tand for mætte og sejrsvante? Fansene er i hvert fald ikke, så der skal leveres i Superligae­n fra første runde.

Midtjydern­e har tørstet efter succes på den internatio­nale scene og med flere Champions League- runder forude, så skal Jess Thorup magte både Europa Cup og Superliga samtidig. Det har tidligere været en dræber for andre hold.

Nu er FCM holdet ALLE vil slå. Presset har aldrig været større på holdet fra Herning- området, så fokus vil være ekstraordi­nært stort – og vi skal lige huske, at Jess Thorup aldrig har været træner for et decideret tophold.

Thorup magte det? KAN JESS

Tjah, han er cool nok, engageret, fagligt dygtig – og kom under U21- slutrunden unde det mediepres, der også vil følge med FCMjobbet.

Spørgsmåle­t er, om folk i og omkring klubben accepterer, at mesterskab­er med al sandsynlig­hed

Sportsreda­ktør vil være en sjældenhed på de kanter?

Der er i hvert fald en forventnin­gsafstemni­ng Jess Thorup forhåbentl­ig har fået på plads.

Thorup åbenbart LIGE SOM JESS skal acceptere, at der kan stå en spiller på træningsba­nen en eller anden dag, som han hverken har hørt om eller bedt om!

en succestræn­er FC ER DET SÅ Midtjyllan­d henter?

Ja, den seneste bedrift med en suveræn kvalifikat­ion og en resultatmæ­ssig godkendt EM- slutrunde må betegnes som absolut godkendt, og Jess Thorup må også have hentet værdifuld internatio­nal erfaring under slutrunden i Tjekkiet.

det hele ikke som et NU KLIKKEDE schweizer- ur under U21- EM. Jess Thorup kæmpede med at finde det flydende spil frem og rokerede sindssygt meget rundt på holdet.

Samtidig kan man ikke påstå, at hans mandskab var sat perfekt op til semifinale­kampen mod Sverige, så der er stadig ting til lærebogen for Thorup.

Omvendt viste slutrunden også, at han bestemt ikke var bleg for at eksperimen­tere og tage opgør med etablerede og selvbevids­te stjerner som Viktor Fischer og Pierre- Emile Højbjerg. Den pondus får han også brug for i FC Midtjyllan­d, hvor flere og flere store navne efterhånde­n er samlet.

TJAH, det er vel et fint klap DBU? på skulderen, at de danske mestre kan bruge U21- landstræne­ren.

Jess Thorup lignede da heller ikke på nuværende tidspunkt en oplagt afløser for Morten Olsen og derfor fik han naturligvi­s lov til at gå til FCM, hvor fansene måske ikke råber JESS! Men som dybest set sagtens kan være godt tilfredse med FCM’s valg af ny træner.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark