Ekstra Bladet

Kan takke sine veltrænede ben for, at hun er i live i dag

- Js@ eb.dk anpe@ eb.dk

Christina Schønsted.

– Jeg hører en snorkelyd fra min næse i tapen. Lyden er ret uhyggelig, siger FLK, der besvimer flere gange. Hun ser ikke på noget tidspunkt røverne, men kan fornemme, at de roder lejlighede­n igennem efter værdier.

Stjal for 1,2 mio. kr.

De finder hendes ulåste pengeskab. Hun havde fået en øjenoperat­ion og kunne ikke se koderne på låsen, så pengeskabe­t stod åbent: Christian Kjær med sin første hustru. Hun har boet i herskabsle­jligheden på 200 kvm i Rungsted siden skilsmisse­n fra Christian Kjær i 1985.

– Heldigvis, sagde hun i retten. Ellers ville røverne sikkert være gået hårdt til hende for at få pengeskabe­t åbnet. Der lå, ifølge tiltalen, smykker, ure og kontanter for mindst 710.000 kr., men en ny vurdering viser, at udbyttet blev 1,2 mio. kr., heraf 200.000 kr. i kontanter.

I retten sagde FLK, at hun har det ’ hæderligt’ med stadig at bo i sit hjem. Men hun er nogle gange ’ bange for sin egen skygge’ og reagerer på lyde. Hun har stadig smerter i arme og nakke efter volden og får kvælningsf­ornemmelse­r, når hjemmerøve­riet kommer på tale.

Dommer Benedikte Cederqvist roste FLK for vidneforkl­aringen: – Jeg er imponeret over, at De kan sidde her i dag og fortælle så nøgternt om, hvad De har været ude for.

Den 78- årige kvinde ønskede heller ikke den tiltalte makedoner ført ud af retten, mens hun vidnede. Han sad få meter fra hende, men et par gange fik han et par lynende kolde øjne fra den gamle balletdans­er.

– De er ikke bange for at være i Deres hjem?

– Nej, det kan ikke nytte noget, så skulle man jo rende konstant og være bange for et eller andet. Nej, det orker jeg ikke. I den verden, vi lever i, kunne vi jo ikke bestille andet end at rende rundt og være hundeangst for et eller andet. Så nej, det er jeg ikke, siger FLK, som bor i en 200 kvadratmet­er stor lejlighed i den imposante Rungsted- villa, der kaldes Slottet.

– Det er flot, at De kan tage det sådan!

– I et langt liv lærer man jo nogle ting.

– Hvordan var det at afgive forklaring i retten i dag?

– Som forventet. Man kan jo ikke andet end at svare på de spørgsmål, man bliver stillet om, hvad man har væ- – Hvad håber De, der sker? – Jeg håber ærlig talt, at det bliver en streng straf. For mit vedkommend­e er skaden sket. Men af hensyn til andre eventuelle ofre vil jeg ærlig talt håbe, der bliver statueret et hårdt eksempel.

– Hvad mener De vil være passende?

– Det har jeg ingen idé om. Det må overlades til de sagkyndige. Men jeg kan forstå, han bliver udvist af landet for bestandigt. Men det borger desværre ikke for noget i dag. De kommer jo rask væk ind en anden vej. Så den regner jeg ikke med.

– Men De er overhovede­t ikke bange?

– Nej, det er jeg ikke, siger FLK og ler.

Jeg bliver væk. Jeg tror, jeg har fået en hjerneblød­ning. Jeg forsvinder så mærkeligt

 ?? FOTO: VAGN HANSEN/ SCANPIX ??
FOTO: VAGN HANSEN/ SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark