Ekstra Bladet

Jeg var bare chauffør

-

– Om jeg så havde fået en million kroner, var jeg aldrig taget med, hvis jeg vidste, at den gamle dame skulle overfaldes og bindes.

En 51- årig makedoner, der blev identifice­ret via dnaspor i en tabt handske, anholdt i Skopje, Makedonien, og udleveret til Danmark, benægter, at han var med til det brutale hjemmerøve­ri mod Christian Kjærs ekskone.

Han skyder hele skylden for røveriet på to ukendte mænd fra Rumænien og Albanien, som han mødte på en café.

Makedonere­n indrømmede i Retten i Helsingør i går, at han kørte hjemmerøve­rne i en stjålet, svensk bil fra Nørrebro til Rungsted Strandvej, men han troede, de blot skulle begå et indbrud hos en rig, ældre kvinde.

Købte handsker og tape

Han erkender også, at det var ham, der købte tre par handsker og en rulle gaffatape, men at han blot ventede i bilen på en p- plads ved en tankstatio­n, efter at han havde sat rumæneren og albaneren af ved den herskabeli­ge ejendom i Rungsted.

De havde gaffatapen og et koben med sig, og efter indbruddet skulle han samle de to mænd op og køre dem retur til Nørrebro. Men der gik alt for lang tid, forklarede makedonere­n i retten, så han gik op til huset for at kigge efter dem. Så fandt han den 77- årige kvinde bundet og hjælpeløs:

– Jeg gik i panik, da jeg så damen ligge bundet på gulvet. Jeg tog fat i hendes skulder for at se, om hun var død. Hun mumlede nogle lyde, som om hun bad om hjælp. Jeg syntes, det var synd for hende, men jeg flygtede bare. Jeg ved ikke, hvad jeg gjorde, sagde den 51- årige.

Anklager Christina Schønsted er overbevist om, at den 51- årige begik hjemmerøve­riet sammen med de to ukendte mænd, som han hævder, at han tilfældigt mødte på en klub for albanere i København få timer før.

– Jeg ved ikke, hvad de hedder. Jeg satte mig blot på en stol ved deres bord, og vi faldt i snak, sagde manden, der har givet flere skiftende forklaring­er til politiet.

Dommen falder i morgen. Hvis han kendes skyldig, står han til mindst fem års fængsel.

js

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark