Ekstra Bladet

Amok- hund havde gjort det før

ANGREB SKOLEPIGE

- PERNILLE OBELITZ peo@ eb.dk

I slutningen af juni angriber en sort og hvid bullterrie­r femårige Alina på Nørrebro i København. Hunden flår hovedet op på hende, og hun er så slemt tilredt, at hun bliver hastet til Rigshospit­alet for at blive opereret. Dyret bliver aflivet samme dag.

Men det er ikke første gang, at den selvsamme bullterrie­r har angrebet et barn. Det bekræfter lederen af afdelingen for særlovskri­minalitet hos Københavns Politi, Bertel Hejlesen, som sidder med sagen.

En pige fra Al Quds Skole i Københavns nordvest- kvarter kommer sammen med sin skolelærer og klassekamm­erater gående på Christians­havns Torv torsdag 5. marts i år. Klassen er på vej hjem fra en skoleudflu­gt til Experiment­arium, da bullterrie­ren kommer løbende og går til angreb. Det bekræfter Al Quds Skoles viceskolel­eder Mohammed Talha Khan over for Ekstra Bladet. Fem- årige Alina blev i slutningen af juni angrebet af en bullterrie­r. Selv samme hund har før angrebet en lille pige.

Den overfalder pigen og får fat i kraven på hendes tøj. Pigen slipper med skrækken og nogle knubs, efter at en række vidner får nedlagt og fastholdt hunden og derefter tilkaldt politiet.

– Politiet bliver kaldt ud, fordi der er en hund, der løber løs og kommer i karambolag­e med en pige, fortæller Bertel Hejlesen.

Hænger fast i nakken

For Søren Astrup, der var vidne til hunde- angrebet, kunne det lige så godt være endt endnu værre.

Den torsdag kommer han sammen med sin søn og hans kammerat gående ad torvet forbi en gruppe mennesker, der med en øl i hånden sidder under et halvtag, da han pludselig hører voldsom råben.

– Jeg vender mig om og ser en hund, der ser ud, som om den hænger fast i nakken på en lille, mørkhåret pige. Den hænger virkelig fast, og hun falder om på jorden, fortæller Søren Astrup, der sammen med to- tre andre mænd

hiver og sparker hunden for at få den til at slippe sit tag i barnet.

Udover ens fatteevne

Ifølge Søren Astrup var hunden ikke i snor. Skolepigen bliver efterfølge­nde trøstet af sin skolelærer.

– Hun er meget rystet, kan jeg se. Og meget bange. Problemet for læreren er, at han står med 20 andre børn, der også er blevet bange.

– Jeg er godt nok også noget rystet selv, det må jeg indrømme. Det overgår min fatteevne, at den fik lov til at leve efter det første angreb, fortæller Søren Astrup.

– Det er et mirakel, at det ikke gik værre for det barn.

Bare leg

Bertel Hejlesen forklarer, at politiet, der møder op på Christians­havns Torv, optager rapport og klassifice­rer hundens angreb som leg.

– Hunden var ikke mere end otte uger på det tidspunkt, og pigen har selvfølgel­ig fået nogle småknubs, men der skal heller ikke så

meget til, før man får det. Men der er ingen tvivl om, at hun er blevet forskrække­t, siger Bertel Hejlesen.

Den udmelding chokerer Søren Astrup.

– Det kan godt være, den bare ville lege, men den er jo farlig over for mennesker. Den er farlig over for børn. Sådan nogle hunde skal ikke have lov til at rende rundt og lege med små børn, understreg­er Søren Astrup.

Ekstra Bladet 1. juli 2015 Den nu aflivede hund havde racen bullterrie­r, som her ses under en fremvisnin­g.

Ekstra Bladet har prøvet at komme i kontakt med den nu aflivede hunds ejer, men det har ikke været muligt.

Politiets efterforsk­ning af begge sager står også fortsat i stampe, da heller ikke de kan få fat på ejeren, så de kan afhøre og sigte hende, siger Bertel Hejlesen, der derudover ikke vil kommentere sagen yderligere.

 ?? FOTO: JAN UNGER ?? Bed hovedet op
FOTO: JAN UNGER Bed hovedet op
 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark