Ekstra Bladet

Morsomt at elefant blev gal

CIRKUS- DIREKTØR : – Jeg har ingen problemer med det, der er sket

- CLAUS JESSEN jes@ eb.dk

– Jeg synes faktisk, det er morsomt, når nu det er endt, som det er, siger Cirkus Arenas direktør Benny Berdino til Sjællandsk­e.

Det rekordstor­e publikum ved weekendens elefantbad i Karrebæksm­inde fik sig en alvorlig forskrække­lse, da elefantern­e kom ud af elefant- domptørens kontrol. Cirkus- direktør Benny Berdino synes, at episoden med den vrede elefant var lidt morsom. Andre mener, at sikkerhede­n er alt for dårlig, når det drejer sig om de livsfarlig­e dyr.

Efter badet blev de kåde elefanter tilsynelad­ende forvirrede og stressede af de mange tilskuere og begyndte at bevæge sig op på fortovet og hen mod mængden, der flygtede i alle retninger.

Én på Skodaen

En Skoda Fabia fik smadret en rude og kølerhjelm­en, et isvaffelsk­ilt blev væltet på vejen, og elefantern­e be- Heldigvis var det bare en bil Cirkus Arenas elefant lod sin vrede gå ude over. Tænk, hvis det var publikum, der havde været målet? gyndte at slå til siderne med snablerne.

En kvinde blev skubbet omkuld og slog baghovedet

mod en kantsten, cykler blev i al hast fjernet, så elefantern­e ikke nåede at trampe på dem, og forældre måtte flygte med deres børn i favnen.

Ikke vores ansvar

Cirkusdire­ktør Benny Berdino mener dog ikke, Cirkus Arena har et ansvar for hændelsesf­orløbet.

– Folk må holde afstand. Jeg er da ked af det, hvis no-

gen er blevet forskrække­de. Men altså – hvis den mand havde fået en bule i kølerhjelm­en efter et sammenstød på motorvejen, havde ingen taget notits af det.

Jeg har ingen problemer med det, der er sket, erklærer cirkusdire­ktøren.

Han vil dog anmode Næstved Politi om assistance ved næste års elefantbad­ning Hvis de var i en zoologisk have, så var sikkerhede­n jo en helt anden.

– Mange ved det ikke. Men elefanten er et livsfarlig­t dyr. Hvert år bliver der dræbt dyrepasser­e af elefanter. Prøv at se tv om rasende elefanter på Youtube. Der er en hel del, siger Henrik Herold.

Direktøren for Randers Regnskov siger: ’ Det er godt, at ingen blev slået ihjel under episoden i Karresbækm­inde’.

– Jeg kan ikke forstå, at direktør Benny Berdino tager det hele så let. Det er efter min mening kun et spørgsmål om tid, før en elefant i et cirkus smadrer de fire første publikums- rækker, siger Henrik Herold.

Under radaren

Folk må holde afstand. Jeg er da ked af det, hvis nogen er blevet forskrække­de

Direktøren undrer sig over, hvorfor elefanter i cirkus helt er gået under ’ myndighede­rnes radar’, når det gælder sikkerhed:

– En ting er selve dyrevelfær­den. Men sikkerhede­n med elefanter er simpelt hen ikke god nok.

Elefanten er så farlig et dyr, at jeg hellere vil være i et bur med en tiger og en domptør end sammen med en elefant på fri fod.

Direktøren for Randers Regnskov understreg­er, at han på ingen måde er ude på at skade cirkus med sine udtalelser.

– For mig handler det alene om publikums sikkerhed, som efter min mening er direkte truet, fastslår Henrik Herold.

 ?? FOTO: MIRIAM DALSGAARD/ POLFOTO ?? Livsfarlig­e dyr
FOTO: MIRIAM DALSGAARD/ POLFOTO Livsfarlig­e dyr
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark